Handbaldames van De Tukkers winnen bij debuut in de eerste divisie

Het eerste damesteam van De Tukkers speelde afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd in de eerste divisie na het historische kampioenschap van afgelopen seizoen in de tweede divisie.

Tegenstander ZAP uit Breezand kwam bij de thuisploeg in Albergen op bezoek. Een pittige wedstrijd om mee te starten, want ZAP heeft als doelstelling om dit seizoen de top 5 te bereiken.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Na een spannende eerste helft, waarbij De Tukkers 1 goed bijbleef was de ruststand 13-13.

In de tweede helft kregen de speelsters van ZAP het conditioneel moeilijk en stond de dekking van De Tukkers 1 sterk. Dit maakte het voor ZAP zwaar om tot grote kansen te komen.

Met nog een kwartier te spelen, kreeg De Tukkers 1 een tegenslag door een rode kaart van een belangrijke basisspeelster. Ondanks dit pakte het team, samen met de steun van het publiek, de draad weer op. Dit resulteerde in laatste fase, met daarin drie belangrijke doelpunten, tot winst. Eindstand 26-23.