Dames 1 van VKC’03 wint eerste wedstrijd van het seizoen

Zaterdagavond was het dan eindelijk zover: het eerste damesteam van waterpoloclub VKC’03 mocht aantreden voor de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Om kwart voor acht werden de dames verwacht in Apeldoorn om het aldaar op te nemen tegen Auquapoldro. Met enkele speelsters van dames 2 in de gelederen en Hieke Olthof, die overgekomen is vanuit de jeugd en haar debuut maakte in de hoofdmacht, werd er vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.

Vanwege de nieuwe spelregels was het in de eerste periode zoeken hoe hiermee om te gaan. Op twee uitsluitingen en de 1-0 van de tegenpartij na verliep dit kwart vrij rustig.

In de tweede periode moest er van coach Marcel Jacobs meer op doel geschoten worden. Zo gezegd, zo gedaan. Het was Judith Krabbe die binnen 20 seconden de gelijkmaker binnen de palen schoot. Dit smaakte naar meer en door goed samenspel en goed zwemwerk werd de achterstand binnen 3 minuten omgebogen naar een 3-1 voorsprong. De Aquapoldro-dames hadden hier geen antwoord op, waardoor dit ook de ruststand was.

Gedurende de derde periode werd de voorsprong door de Tubbergse dames gestaag uitgebouwd. Door een uitsluiting aan de kant van Apeldoorn werd Indy Onland in stelling gebracht om een lange man-meer-aanval rustig binnen te werken. Ook de Apeldoornse dames kregen meer kansen. Door zeer goed keepwerk van Laura ten Hoeve, die twee strafworpen heeft tegengehouden, kon de voorsprong echter worden vastgehouden.

In de vierde periode kwamen de Aquapoldro-zwemsters twee keer gevaarlijk door de verdediging, waardoor ze twee doelpunten konden bijschrijven op het wedstrijdformulier. Dit was echter niet genoeg om de wedstrijd binnen te halen. De dames uit Tubbergen hebben de wedstrijd hierna rustig uitgespeeld en zo, evenals vorig seizoen, de drie punten vanuit Apeldoorn meegenomen. Eindstand: 5-3 in het voordeel van VKC’03.

Volgende week zaterdagavond nemen de dames het om kwart voor zeven in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen Aqua-Novio’94.