Langeveen 1 wint in en tegen Bornerbroek

Vandaag stond de wedstrijd tegen RKSV Bornerbroek op het programma voor het eerste elftal van VV Langeveen.

Op een zonovergoten sportcomplex ’t Brook werd rond 14 uur afgetrapt. Langeveen 1 probeerde direct een doelpunt te maken, maar kon wegens de druk van de thuisploeg niet in het spel komen. Slordige en lange ballen van beide kanten was het spelbeeld van het eerste halfuur. De bezoekers kwamen langzaam iets meer in de wedstrijd, maar na 45 minuten voetballen bezochten beide teams hun kleedkamer zonder doelpunten.

Na de thee was het Langeveen 1 dat nadrukkelijk op zoek ging naar de openingsgoal. Na een overtreding op Roy van de Aast kregen de Langeveners een vrije trap op 20 meter van de goal. Maric Gijsbers ging achter de bal staan en zag goed dat de keeper de muur niet goed neerzette. Hij krulde het leer met de juiste snelheid en precisie in de verre hoek, waarmee de 1-0 een feit was.

De wedstrijd op slot gooien en geen tegengoals incasseren werd toen de opdracht. Langeveen 1 bleef lang goed staan, maar Bornerbroek voerde de druk op en zodoende kwamen de kansen ook voor de thuisspelers. Ook kwam de bal nog op de stip te liggen, omdat er hands geconstateerd werd. Peter Bolscher nam een aanloop en schoot op goal. Thijs Avéres dacht hier anders over en met een katachtige redding keerde hij de penalty.

Langeveen 1 hield daarna de boel goed op slot tot aan de 90e minuut en kon zo de eerste drie punten bijschrijven.

Volgende week bezoekt Vosta Enschede de Langeveense voetbalclub. De aftrap is om 14 uur op sportpark ’t Schreuder.