STEVO 1 start de competitie met een overwinning

Het eerste elftal van STEVO is de competitie gestart met een overwinning tegen De Zweef uit Nijverdal.

STEVO 1 startte flitsend. Al na 3 minuten kopte Mauro Plegt uit een corner van Stijn Harmelink de bal achter de keeper van De Zweef. De ploeg uit Geesteren bleef fel op de bal jagen en het tempo lag hoog in de beginfase van deze wedstrijd.

De Zweef kwam eerst na een kwartier wat beter in de wedstrijd, zonder het STEVO 1 echt moeilijk te maken. Aan het eind van de eerste helft lag het initiatief weer bij de bezoekers en de 0-1 voorsprong was niet onverdiend.

In de tweede helft verzaakte STEVO 1 eerst niet. Niels Wigger was dicht bij een treffer in de 48e minuut. Even later was het wel raak. Hugo Weerink schoot binnen en het leek erop dat de wedstrijd al gelopen was. Het tegendeel bleek echter waar toen dezelfde speler hands maakte in het eigen strafschopgebied. De Zweef kon vervolgens een aansluitingstreffer scoren uit de toegekende strafschop.

STEVO 1 was zich zichzelf niet meer na de goal van De Zweef en de pijp leek meer en meer leeg bij de mannen van trainer Geert Veldhuis. De Nijverdallers roken bloed, maar waren gelukkig voor de Geesternaren niet in staat om de gelijkmaker te forceren. Dat had wel gekund als Roy Kreuwel niet het uiterste van zichzelf had gevergd toen hij oog in oog kwam met een Zwever.

De scheidsrechter trok bijna 8 minuten extra speeltijd bij, maar de 1-2 bleef op de borden staan en STEVO 1 maakt zo een mooie start in deze competitie. Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen De Bataven, voorafgegaan door een pupillen parade.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden