Wedstrijd van De Tukkers 1 in Borne eindigt onbeslist

Foto: De Tukkers

Het vlaggenschip van De Tukkers startte afgelopen zondagmiddag de voetbalcompetitie met een uitwedstrijd tegen BVV Borne.

De zwart-witten hadden het overwicht, maar zagen Borne tweemaal toe door prachtige treffers op voorsprong komen. De Tukkers 1 produceerde niettemin hetzelfde aantal doelpunten en zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 stand.

De bezoekers hadden vanaf de aftrapt het initiatief en deelden enkele speldenprikjes uit. Er lag ruimte achter de verdediging van de gastheren, alleen leidde dat niet tot grote kansen. Als uit het niets kwam Borne op voorsprong. In de kluts kreeg Wesley Assink de bal voor zijn voeten en schoot vervolgens prachtig raak: 1-0.

Nog geen vijf minuten later had De Tukkers 1 de gelijkmaker op de schoen. Op aangeven van Kars Velthof schoot Sjoerd Visschedijk in kansrijke positie naast het doel. De Albergenaren kregen vlak daarna wederom een goede mogelijkheid. Thijs Leemhuis zette Sjoerd middels een goede steekpass alleen voor de doelman. De goalie van de thuisploeg verkleinde zijn doel en zag de bal naast gaan.

Borne probeerde vooral via de lange bal en standaard situaties gevaarlijk te worden. Na een half uur leverde dat bijna een treffer op. Vanaf een meter of 40 nam de middenvelder het doel onder vuur. Rens Davina was op tijd terug in zijn doel om de bal over te tikken. Nog voor de rust had De Tukkers 1 wederom een grote kans op de gelijkmaker. Thijs Leemhuis vond aan de rechterkant Tymo Schär. Laatstgenoemde zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door de doelman.

In het tweede bedrijf beperkte de thuisploeg zich tot het verdedigen van de voorsprong. De Tukkers 1 was in balbezit iets slordiger dan in de eerste helft, maar kreeg wel weer kansen op de gelijkmaker. De doelman van Borne was weer een sta in de weg, want hij redde knap op het schot van Sjoerd Visschedijk. Na een uur spelen viel de verdiende gelijkmaker. Visschedijk bereikte door een goede crosspass Kjell Huisman. Hij controleerde goed en schoot in de lange hoek raak: 1-1.

De Tukkers 1 bleef de betere, maar moest toch 10 minuten voor het einde een tegentreffer incasseren. Danny van Laar probeerde het wederom van grote afstand en ditmaal wel met succes. Via onderkant lat ging de bal in het doel: 2-1.

Die voorsprong was van korte duur, want twee minuten later scoorde Kjell Huisman de 2-2. Tim Haarhuis bracht de bal vanaf de rechterkant voor en in de kluts haalde Kjell doeltreffend uit. In de slotfase waren beide ploegen nog een keer dreigend voor het vijandige doel, maar dat leverde geen grote kansen op.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 de eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Promovendus TVO komt op bezoek in Albergen. De ploeg uit Beckum verloor het openingsduel met 1-4 van Reutum. De aftrap op sportpark ’t Loarkamp is om 14 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden