Vasse 1 verliest de derby tegen KOSC

Foto: SV Vasse

Het eerste elftal van SV Vasse heeft vandaag verzuimd om de koppositie te pakken, op bezoek bij KOSC.

In de eerste helft had KOSC het meeste balbezit, maar dit leidde niet tot echt gevaarlijke momenten voor het doel van de Vassenaren. Vasse 1 werd wel een aantal keer gevaarlijk, maar kon de trekker niet overhalen.

In de tweede helft ontbrandde het duel volledig. Vasse 1 kwam na 50 minuten op voorsprong door een doelpunt van Sam Haarhuis. Wat volgde was een spelbeeld waarbij Vasse 1 er nog moeilijk uit kon komen en de wedstrijd stilviel door harde ingrepen van beide kanten.

Vasse 1 leek na 70 minuten op een 2-0 voorsprong te komen, maar een schot van Sam Haarhuis spatte uiteen op de paal. KOSC bleef drukken en werd steeds gevaarlijker. In de 85e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van KOSC.

Niet veel later volgde ook de tweede goal van de Ootmarsummers, nadat een bal niet goed werd verwerkt achterin. Vasse 1 probeerde nog door optimistisch spel de gelijkmaker te maken, maar het werd niet meer gevaarlijk. De blauw-witten verliezen hierdoor haar eerste wedstrijd van het seizoen en bezet nu de derde plek.

Volgende week zondag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, en dat is een hele bijzondere. De tegenstander heet dan namelijk SV Almelo. Dat team staat dit seizoen onder leiding van Thijs Houwing die zijn voetbalopleiding natuurlijk begon in het blauw-witte tenue van de Vasser sportvereniging. Na diverse omzwervingen in het prof- en amateurvoetbal is hij na een korte ‘stageperiode’ bij de veteranen zover gekomen om een eigen team te mogen leiden. Alle trouwe volgers worden opgeroepen om al vroeg naar het sportcomplex aan de Koedijk in Almelo af te reizen. De wedstrijd zal namelijk vanaf 12.30 uur worden voorafgegaan door een wedstrijd tussen de JO9-1 teams van beide verenigingen.

Reacties