Halve finale Europese landencompetitie op CSIO Twente in Geesteren

Tijdens de 46e editie van het CSIO Twente, van 1-5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat één van de halve finales van de nieuwe internationale wedstrijdserie voor landenteams van de European Equestrian Federation (EEF) op het programma.

De EEF, gevestigd in Brussel, is in 2009 opgericht om de belangen van de Europese nationale federaties beter te kunnen vertegenwoordigen binnen de mondiale koepelorganisatie Fédération Equestre Internationale (FEI), waarvan het hoofdkantoor zich in Lausanne (Zwitserland) bevindt. Bij de FEI zijn 133 nationale federaties aangesloten, waarvan 39 Europese federaties tevens lid zijn van de EEF.

Unieke mogelijkheid

EEF-president Theo Ploegmakers toont zich verheugd met de nieuwe competitie. “De EEF Series is de enige competitie voor landenteams waaraan alle Europese landen kunnen deelnemen. Voor landen als Nederland is dit een unieke mogelijkheid om een team met aankomende talenten internationale ervaring te laten opdoen. De competitie zal ook gebruikt worden om talentvolle parcoursbouwers, juryleden, belangrijk voor de sport, de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen op topniveau.”

Directeur Rob Maathuis van het CSIO Twente vult aan: “We zijn heel blij met het initiatief voor deze competitie en de EEF erkentelijk voor het vertrouwen dat ze ons schenkt voor de organisatie van de halve finale, waaraan de tien beste landen van Noord- en West-Europa deelnemen. Deze stap sluit voor ons perfect aan op de organisatie van de FEI Jumping Nations Cup in 2019 en biedt een uitstekend perspectief voor de verdere ontwikkeling van het evenement in de toekomst.”

Voorlopig voor vijf jaar

Het concept voor de EEF Series wordt voorlopig uitgerold voor vijf jaar, teneinde voldoende tijd en ruimte te creëren voor een uitgebalanceerd, succesvol en duurzaam systeem. De deelnemende evenementen zullen worden benut als platform in het kader van de missie van de EEF via internationale congressen, pilots en innovaties.

Binnen de EEF Series wordt Europa opgedeeld in vier regionale zones. Deze opzet is gekozen om de reistijden voor paarden substantieel te verminderen. Via vier keer twee regionale kwalificaties kunnen deelnemende landenteams zich kwalificeren voor twee halve finales en uiteindelijk voor de finale. Voor de halve finales en de eindstrijd zijn om bovenstaande reden tevens geografisch centraal gelegen locaties gekozen in Nederland (halve finale West- en Noord-Europa in Geesteren tijdens het CSIO Twente), Italië (halve finale Zuid- en Centraal-Europa in het Equieffe Equestrian Center in Gorla Minore) en Polen (finale in Służewiec Racetrack te Warschau).

Het CSIO Twente verovert in dit verband via een jarenlange internationale lobby zo een strategische positie met riante groeimogelijkheden voor de toekomst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden