Tubbergse jongeren met beperking meer dan welkom bij reeks reguliere sporten

Foto: De Acehof

In samenwerking met Karel Maathuis van de stichting VAST (Voor Aangepast Sporten Tubbergen) werd er bij tennisvereniging De Acehof afgelopen zaterdag 10 oktober een tennisles verzorgd voor acht jongeren met een beperking.

Een prachtig initiatief, vind tennisleraar Han Snijders en iets waar hij gelijk ‘ja’ op heeft gezegd. En wat hebben ze allemaal genoten, want ondanks het wisselvallige weer lieten deze jongens en meiden zich niet snel uit het veld slaan. De deelnemers genoten met volle teugen. Met een grote glimlach verlieten ze na afloop het tennis terrein. Voor alle partijen zeker voor herhaling vatbaar en mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation.

VAST

VAST is een stichting en werd opgericht in maart 2019. Vooralsnog houden zij twee keer per week een sportinstuif in de Vlaskoel onder leiding van een buurtsportcoach. Het sportaanbod voor deze mensen is laag. Hoe mooi zou het zijn als er in Tubbergen en omstreken een tak G-tennis kan ontstaan, vraagt TV De Acehof zich af. Dit is het onderzoeken meer dan waard, geeft het clubbestuur aan.

Er is genoeg aanbod voor de G-tennissers. Zo organiseert de KNLTB nationale kampioenschappen waaraan uit heel het land kan worden deelgenomen. En ook Special Olympics Nederland organiseert veel waaronder de Internationale Spelen en Regionale Spelen. Twente heeft zelfs de strijd om de Special Olympics Nationale Spelen 2022 gewonnen.

Kennismaking

Maathuis heeft voor het seizoen 2020-2021 een projectvoorstel heeft ingediend bij de Dirk Kuyt Foundation. Bedoeld om de interactie tussen regulier en aangepast sporten te verbeteren, door eenmaal per maand een reguliere sport uit te nodigen. Dit voorstel is recent geaccepteerd, met dien verstande dat de trainer/begeleider van de desbetreffende vereniging voor deze clinic betaald kan worden. Een mooie kans om deze doelgroep meer in de spotlights te zetten, aldus Maathuis.

Naast tennis staan dit seizoen ook nog basketbal, judo, badminton, handbal, voetbal, zwemmen, schaatsen/curling en golf/jeu de boules op de agenda van de speciale sporters.

Reacties