Publiek welkom op het eerste échte tennistoernooi in Oost-Nederland, de ALBO Open

Editie van 2021
Editie van 2021
Foto: ALBO Open

Tennisvereniging Albergen heeft na een lange periode zonder echte wedstrijden de eer om het eerste officiële tennistoernooi van Oost-Nederland te mogen organiseren.

In de laatste week van juni en de eerste van juli komen een paar honderd fanatieke spelers naar de plaatselijke tennisbanen om weer te genieten van de wedstrijdspanning en de daarbij behorende gezelligheid.

Een maand geleden begon het bij de organisatie van het ALBO Open al te kriebelen, maar de coronamaatregelen lieten het nog niet toe om voor 7 juli een wedstrijd te organiseren. “We hebben intensief overleg gevoerd met de KNLTB en samen met hen besloten dat we de inschrijving alvast konden openen, ook al was het nog niet zeker of we ons toernooi wel op de aangevraagde periode voort konden zetten”, zegt wedstrijdleider Koen Nijhuis. “Wij hebben als organisatie een gok gewaagd en gelukkig ook gewonnen.”

Toppers uit de regio

Tijdens het ALBO Open wordt er gespeeld in het herendubbelspel, damesdubbelspel en gemengd dubbelspel. Binnen een week zaten alle categorieën van 5 t/m 9 al helemaal vol en heeft de wedstrijdleiding zelfs koppels op de wachtlijst moeten zetten. “Wij zitten in een unieke positie dat we van drie weekenden gebruik kunnen maken, hierdoor hebben we alsnog iedereen kunnen indelen”, aldus Koen.

De inschrijving voor de hogere categorieën (2 t/m 4) heeft nog wat langer opengestaan, waardoor hier een aantal sterke poules zijn ontstaan. “Het is prachtig dat we enkele regionale topspelers mogen ontvangen in de laatste week van ons toernooi. Ik verwacht dan ook vuurwerk tijdens deze wedstrijden”, vertelt Koen.

Publiek welkom

Vanaf zaterdag 26 juni is het ook weer toegestaan dat publiek sportwedstrijden mag bijwonen. De organisatie probeert ondanks de versoepelingen toch rekening te houden met het nog ronddwalende virus en creëert daarom extra zitplaatsen op het terrein, zodat iedereen op verantwoorde wijze kan genieten van de wedstrijden.

Het ALBO Open 2021 vindt dit jaar van 26 juni t/m 11 juli plaats op tennispark ‘t Hinvert in Albergen. Alle finales worden gespeeld op de laatste toernooidag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen