F2-coureur Bent Viscaal uit Albergen op jacht naar punten

Foto: Dutch Photo Agency / Bent Viscaal PR

Na een zomerstop van bijna twee maanden mogen Bent Viscaal en zijn collega’s uit de Formule 2 het asfalt weer betreden.

Het vijfde raceweekend van 2021 wordt afgewerkt op het historische Autodromo Nazionale Monza in Italië. Voor Viscaals werkgever Trident Racing is het een thuisrace, want fabriek is gevestigd in San Pietro Mosezzo. Een dorp dat zeventig kilometer ten westen van Monza is gelegen.

Viscaal (21) heeft na vier van de acht Formule 2-raceweekends acht punten verzameld en bezet daarmee de zestiende plaats in het tussenklassement voor coureurs. De jongeling heeft flink bijgedragen aan het teamtotaal, de teller van Trident staat immers op negen punten. Trident Racing heeft de totale score uit het Formule 2-seizoen 2020 halverwege dit jaar zodoende al overtroffen. De eerste helft van Viscaals debuutseizoen in de Formule 2 werd gekenmerkt door pech. Gedurende het eerste raceweekend in Bahrein werd de inwoner van het Twentse Albergen dwarsgezeten tijdens de kwalificatie en zag hij een mooie puntenklassering in rook opgedaan vanwege een ongelukkig getimede Safety Car-fase.

Bij het tweede treffen in Monaco begon Viscaal op achterstand – een crash welke volgde op het weigeren van de remmen kostte de nodige track time. In het Azerbeidzjaanse Baku kon Viscaal eindelijk zijn ware potentie tonen. De Formule 3-racewinnaar mocht in sprintrace 2 vanaf pole position vertrekken en leverde een keurige vierde finishplaats af, waarmee hij een puntenfinish liet noteren.

Vol goede moed werd afgereisd naar het Britse Silverstone, daar waar Viscaal in 2020 zijn Formule 3-triomf vierde. De wagens van Trident Racing bleken in warme weersomstandigheden echter veel moeite te hebben met het bandenmanagement. De dertiende finishplaats welke Viscaal behaalde tijdens de Feature Race werd door hemzelf beschreven als het ware een podiumplek.

Viscaal wil tijdens de thuisrace van Trident voor vuurwerk zorgen. “Ik heb er vertrouwen in, want de wagen van Trident ging vorig jaar goed op Monza. We hebben een sterke basis op dit circuit, waardoor ik denk dat een topvijffinish binnen de mogelijkheden ligt”, laat de Tukker voorafgaand aan het Italiaanse Grand Prix-weekend optekenen. “Vlak voor het raceweekend in Azerbeidzjan hebben we iets gevonden wat een behoorlijk verschil maakt. Dat zag je direct in Baku, daar hebben we helaas niet van kunnen profiteren op Silverstone. Een eenvoudige optelsom leert ons dat we de lijn van Baku voort moeten trekken.”

Trident heeft reeds de score van 2020 overtroffen, maar is hongerig naar meer. De voortekenen lijken goed: zo won het team twee Formule 3-races tijdens het Grand Prix-weekend in België en noteerde het twee F3-podiumfinishes tijdens de Dutch Grand Prix op Zandvoort. “Als je in ogenschouw neemt waar Trident vandaan komt, dan doen we het dit jaar heel goed. Een sterke basis is het halve werk in de Formule 2. Gedurende de zomerstop hebben we niet stilgezeten, waardoor ik en het team veel vertrouwen hebben in de tweede seizoenshelft”, besluit Viscaal strijdlustig.

Zoals gebruikelijk rijden de Formule 2-coureurs drie wedstrijden gedurende het weekend. Deze races worden voorafgegaan door een vrije training en een kwalificatie. De laatstgenoemde twee sessies vinden plaats op vrijdag, geracet wordt er op de weekenddagen.

Het F2-programma tijdens het GP-weekend in Italië in één oogopslag:

  • Vrije training: vrijdag 10 september om 11.20 uur
  • Kwalificatie: vrijdag 10 september om 16.50 uur
  • Sprintrace 1: zaterdag 11 september om 8.50 uur
  • Sprintrace 2: zaterdag 11 september om 14.45 uur
  • Feature race: zondag 12 september om 10.25 uur

Reacties

Cookieinstellingen