Puntenfinish voor Bent Viscaal na sterke inhaalrace op Monza

Foto: Dutch Photo Agency / Bent Viscaal PR

Voor de tweede keer dit Formule 2-seizoen heeft Bent Viscaal een wedstrijd afgesloten op een puntenpositie.

De 21-jarige Albergernaar, die uitkomt voor het Italiaanse team Trident, reed op het circuit van Monza van een achttiende startplaats naar een keurige zevende plek over de meet.

Na een zomerstop van bijna twee maanden mochten Viscaal en zijn collega’s afgelopen vrijdag het asfalt weer betreden. Het Autodromo Nazionale Monza, nabij Milaan, fungeert als strijdtoneel voor het vijfde van acht Formule 2-weekends.

Viscaal kwam sterk uit de startblokken. De inwoner van het Twentse Albergen noteerde een prima achtste tijd na de vrije training en leek op weg naar een felbegeerde toptienklassering in de kwalificatie. Helaas bleek het onmogelijk om tijdens de tweede kwalificatierun genoeg warmte in de Pirelli-banden te krijgen. Zodoende bleef Viscaal steken op een achttiende plaats.

De eerste sprintrace van het weekend in Monza werd zaterdagochtend, kort voor de klok van negen, gestart. Vanaf positie achttien knalde Viscaal als een kogel naar voren – bij het aanremmen voor de eerste bocht had de Nederlander reeds vier concurrenten gepasseerd. Eén van de rivalen van de Tukker schatte diens eigen remweg echter verkeerd in, waardoor Viscaal een uitwijkende manoeuvre diende te maken om een aanrijding te voorkomen.

Vijf concurrenten kregen hierdoor de kans om zich langs de blauwrode bolide met startnummer 24 te werken, waardoor Viscaal terugviel naar positie negentien. Daarvandaan toonde de talentvolle twintiger zijn spierballen. In no-time klom Viscaal op naar een dertiende plaats, om halverwege de wedstrijd reeds in de top tien te bivakkeren.

Waar andere rijders fouten maakten, spinden of crashten, daar hield Viscaal het hoofd koel. In de absolute slotfase van de wedstrijd werd Red Bull-junior Vips, die eerder in de race het veld leidde, verslagen in het duel op plaats zeven.

“Het voelt heel goed om weer in de punten te finishen”, vertelde Viscaal na afloop van de eerste sprintrace. “Het was een complete chaos op de baan. Ik wist dat er een mooi resultaat in zat, zolang ik de wagen maar op het asfalt hield. Natuurlijk is het jammer dat ik bij de start een ontwijkende actie moest maken, maar desalniettemin ben ik zeer tevreden met het tempo dat we hebben getoond. Dit smaakt naar meer!”

Viscaal heeft dankzij zijn puike optreden op zaterdagochtend twee punten verdiend voor het Formule 2-kampioenschap. Tevens mag hij zaterdagmiddag tijdens de tweede sprintrace vanaf een hoopgevende vierde startpositie vertrekken.

De tweede sprintrace op het circuit van Monza begint zaterdagmiddag om 14.45 uur.

Reacties

Cookieinstellingen