Eppink mengt zich in discussie over woningen voor starters

Foto: Wikipedia

Hoezo geen animo onder de jeugd voor goedkopere en kleinere woningen? Ze staan erom te springen, maar de gemeente werkt niet goed mee met ondernemers die oplossingen aandragen. Dat zegt Rene Eppink, eigenaar van de gelijknamige EP-elektronicawinkel en enkele gebouwen in het centrum van Tubbergen.

Eppink heeft onlangs een enquête gehouden onder de jongeren die zich al bij hem hebben aangemeld voor een woning. “Binnen de kortste keren had ik al een lijstje met 22 namen. Allemaal geïnteresseerd in een appartement of kleine woning. En dan het liefst in het centrum van Tubbergen, althans niet buiten de dorpskern. Dat wil de gemeente. Die ziet graag een gebouw op een nieuwbouwplan, aan de rand van het dorp. Maar als je de jongeren vraagt, en dat hebben we gedaan, die zeggen ‘in het dorp en niet erbuiten’.”

Aan de Grotestraat, op de eerste en tweede verdieping van het pand waarin voorheen een koffie- en ijssalon gevestigd zat, wil de firma Eppink op korte termijn 4 huurwoningen voor starters realiseren. Voorzien van alle gemakken, compleet ingericht en met een huurprijs van rond de €500 per maand. “Daarvoor hebben we een mooi plan panklaar liggen en meteen ook aan de gemeente voorgelegd. Ongeveer 5 weken geleden al. De gemeente legt dit bij wijze van spreken onderop de stapel, zo blijkt. Dan schiet het toch nooit op? Misschien moet ik maar een vergunning aanvragen voor een paardenstal in het centrum of anders voor een ruitersportwinkel. Eens kijken of er dan wel een beetje tempo wordt gemaakt”, zegt Eppink enigszins gefrustreerd. “Morgen worden we officieel eigenaar van het pand, dus dan wil ik bij wijze van spreken overmorgen aan de slag kunnen. Al snap ik trouwens ook wel dat er niet eerder een officieel verzoek kan worden ingediend dan wanneer we het op naam hebben staan, maar toch.”

Geïnteresseerden voor de huurwoningen kunnen zich melden via [email protected], zo laat Eppink weten. Tevens verneemt het bedrijf graag wensen of andere meningen over woningbouw voor jongeren.

Reactie gemeente
“Hij hoeft zich echt geen zorgen te maken. We zijn juist heel blij dat hij deze handschoen oppakt. Eppink heeft ook al eerder bewezen dat hij een woning kan bouwen voor deze doelgroep. Dat is alleen maar toe te juichen en we gaan er voor zorgen dat hij op zeer korte termijn een officiële reactie van ons ontvangt”, aldus wethouder Jos Harmelink.