Schop in de grond voor nieuwbouw sporthal Tubbergen

Vandaag ging symbolisch de eerste schop de grond in voor een nieuwe sporthal in Tubbergen, als vervanging van de zeker 40 jaar oude Burgemeester Verdegaalhal. Een moment waar vele sporters en zeker ook verenigingsbestuurders al meer dan 10 jaar naar uit hebben gekeken.

Komend halfjaar is het sowieso een behoorlijk drukke boel aan de Sportlaan. TVC’28 legt een nieuw kunstgrasveld aan, er verrijst een nieuw sporthalgebouw en beide zorginstellingen (TMZ en Sint Maarten) plegen nieuwbouw.

Niet alleen coördinator Huub Frons is er druk mee. Hij vertelt: “We hebben verschillende gesprekken gevoerd met de gemeente over hoe we kunnen helpen om onze bijdrage te leveren in zelfwerkzaamheid. Vandaag is de eerste activiteit en zijn er zo’n tien vrijwilligers van volleybalvereniging Dynamo, basketbalvereniging Jolly Jumpers en badmintonvereniging Sjtuttol druk doende om ruim 850 m3 grond te verzetten. Ook worden zij ingezet als verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. Zelfs de kraanmachinist doet zijn werk vandaag gratis en een lokale ondernemer heeft het materieel tegen gereduceerd tarief geleverd.”

Vanaf 07.00 uur vanmorgen waren vrijwilligers al in de weer om de eerste centimeters uit te graven op de voormalige zonneweide van zwembad de Vlaskoel. Om de kosten voor de bouw te drukken, worden allerlei acties ondernomen. Sportverenigingen en scholen zetten daar hun schouders onder. Niet alleen vrijwillige uren en mankracht worden ingezet, maar ook bijvoorbeeld een sponsorloop waarbij de opbrengst ten goede komt aan het sportmateriaal.

Het zand dat vrijkomt, wordt afgevoerd naar een rood-voor-rood-locatie waar het direct gebruikt kan worden. Op die locatie wordt een stal afgebroken en komt er een woning voor terug. Wethouder Roy de Witte vindt het belangrijk dat de bouw van de sporthal Tubbergen met deze activiteit een zichtbare start heeft. “Het is fantastisch om te zien hoe iedereen zich inzet en betrokken voelt bij de nieuwe sporthal. Inmiddels loopt de procedure voor de aanbesteding en zal er op 8 juni definitief gegund worden.”

Gunning

Volgens wethouder De Witte zal in principe nog voordat de zomervakantie van start gaat, er aangevangen worden met de bouw van de sporthal. De afgelopen weken heeft er een aanbestedingsprocedure gelopen, waarbij bouwbedrijf Gebr. Löwik uit Almelo met de laagste kostprijs naar voren is gekomen. Dat bevestigt directeur Jan Schuldink desgevraagd. “Op 8 juni aanstaande zal de definitieve gunning plaatsvinden. Het ziet er goed uit, maar je weet het nooit”, zegt De Witte.

Mits de winter niet al te streng is en er verder geen onoverkomelijkheden ontstaan, kan begin 2018 de nieuwe sporthal in gebruik genomen worden.

Reacties