Gemeente loopt ‘commissie’ parkeerboetes mis

Foto: Novum Media / Erald van der Aa

Tubbergen en Dinkelland lopen vanaf dit jaar zeker €30.000 aan inkomsten uit parkeerboetes mis. Dat komt omdat gemeenten geen deel van de opgelegde boetes voor foutparkeren krijgen. Die regeling is namelijk afgeschaft.

Vorig jaar werden er in de kernen Denekamp, Ootmarsum en Tubbergen in totaal 1.300 parkeerboetes opgelegd. Dat blijkt uit het jaarverslag van de afdeling handhaving van beide gemeenten.

De boetes werden opgelegd door de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s). Per boete voor een parkeerfeit wordt over het jaar 2014 een bedrag van €25 als vergoeding uitgekeerd.

Op de parkeerschijf moet de correcte begintijd van parkeren zijn aangegeven en op een duidelijk zichtbare plek, achter de voorruit, worden gelegd.

Tegemoetkoming gemeenten

Hoewel de parkeerbonnen werden afgerekend via het Centraal Justitieel Incassobureau voorzag de regeling in een tegemoetkoming voor gemeenten. De vergoeding wordt jaarlijks in één keer aan de desbetreffende gemeenten overgemaakt. Voor de boetes in 2014 gebeurde dat vorige maand. Overigens levert niet elke bon geld op, omdat buiten het zicht van de gemeente ook beroep kan worden aangetekend door de foutparkeerder in kwestie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen