Gemeenteraad akkoord met nieuwe sporthal Tubbergen

Foto: Redactie

De kogel is door de kerk als het aan de Tubbergse gemeenteraad ligt wat betreft de komst van een nieuwe sporthal in Tubbergen. Vanavond werd bekend dat veruit een meerderheid vóór de extra financiële middelen stemde, zodat toekomstig beheerder SSRT (Stichting Sport en Recreatie Tubbergen) verder kan met de voorbereidingen.

Zoals verwacht ging het niet zonder slag of stoot. CDA en GB/VVD dienden een amendement met daarin extra financiële eisen in:

  • De voorwaarde dat de investeringsbegroting sluitend wordt.
  • De voorwaarde dat voldoende zeker is gesteld en dat de SSRT met haar aannemer(s) contractueel heeft vastgelegd, versterkt met een garantstelling, dat de kosten voor de bouw van de sporthal voor SRRT, inclusief eventueel nog niet voorzien meerwerk of tegenvallers, het bedrag van €3,9 miljoen niet zullen overschrijden.
  • Van te voren dient contractueel te zijn vastgelegd dat de sporthal ook bij budgettaire tegenvallers conform het overeengekomen kwaliteitsniveau, zal worden afgebouwd en dat eventuele overschrijdingen van welke aard dan ook voor rekening van de aannemer(s) te komen. Hiertoe dient een gedekte garantstelling te worden afgegeven van tenminste €2 miljoen.

Het college stelde de raad vanavond voor om een aanvullende bijdrage van €1,255 miljoen beschikbaar te stellen. Alle partijen, behalve Dorpen Centraal, stemden hiermee in. Samen met het bedrag van €1,545 miljoen dat in 2011 reeds door de raad beschikbaar is gesteld, komt zo het gevraagde budget van € 2,8 miljoen beschikbaar.

Geesteren

Een motie van CDA, GB/VVD en DC draagt het college van burgemeester en wethouders op om samen met de maatschappelijke organisaties in Geesteren vóór 1 september 2015 met een toekomstbestendige oplossing te komen voor het onderdeel binnensportaccommodaties, uitgewerkt in een voorstel aan de raad.

In het voorstel dienen een aantal scenario’s opgenomen te worden, waarin duidelijkheid wordt geboden omtrent o.a. de financiële onderbouwing. Aanvullend hierop zal er een gemeente-brede analyse worden uitgevoerd met als doel het in kaart brengen van de toekomstbestendigheid van het maatschappelijk vastgoed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen