Mogelijk noodopvang vluchtelingen in Tubbergse sporthallen

Foto: Jan Grotendorst

Door de enorme toestroom van vluchtelingen is er in Nederland een tekort aan opvanglocaties voor deze groep mensen. Het kabinet heeft 2 weken geleden via de Veiligheidsregio’s aan gemeenten gevraagd om medewerking te verlenen aan de noodopvang voor 72 uur van vluchtelingen. Die opvang is toen elders gerealiseerd.

Om te voorkomen dat er weer zo’n acute situatie ontstaat, heeft het kabinet besloten op voorhand alle geschikte locaties te inventariseren. Die inventarisatie is bij de gemeente Tubbergen uitgevoerd door de Veiligheidsregio Twente.

Het college heeft 9 binnensportaccommodaties in de gemeente in beeld die mogelijk in aanmerking kunnen komen. Afgelopen maandag zijn vertegenwoordigers van deze binnensportaccommodaties uitgenodigd voor een gesprek. Daar is de vraag voor noodopvang (opvang van max. 72 uur) gesteld en allen gaven aan zich wel bewust te zijn van de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

“Van de meeste binnensportaccommodaties hebben wij de bevestiging gehad dat zij bereid zijn om mee te werken aan de noodopvang”, meldt burgemeester Mervyn Stegers. “Deze locaties zal het college aandragen bij de Veiligheidsregio en het LOCC. We kunnen maximaal 150 vluchtelingen noodopvang bieden. Wanneer een beroep zal worden gedaan op de noodopvang is op dit moment niet te zeggen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen