Soweco doet ook volgend jaar het openbare groenonderhoud

Foto: Noaberkracht

Al 10 jaar lang liggen de groenplantsoentjes in de gemeente Tubbergen en de sloten en bermen in het buitengebied er dankzij Soweco spic en span bij. Om deze mijlpaal te vieren, werden de medewerkers van het sociaal werkbedrijf gisteren door de afdeling Openbare Ruimte van Noaberkracht uitgenodigd.

Op een doordeweekse donderdagmiddag wandelen door het groen waarin je anders hard aan het werk bent, was een leuke gewaarwording voor de mannen. Ook wethouder Erik Volmerink was van de partij. “We hebben in de afgelopen jaren op een hele prettige manier en in harmonie samengewerkt”, meldt de wethouder. “De medewerkers van Soweco hebben echt passie voor hun vak. Dat zie je niet alleen aan de goed onderhouden plantsoenen, maar ook aan het plezier dat ze uitstralen. Geen moeite is hen teveel.” Na de wandeling volgde een stampotbuffet.

Naast onderhoud is Soweco ook betrokken bij de aanleg van het groen op de uitbreidingsplannen in de kernen van Tubbergen. Het contract werd destijds afgesloten voor 10 jaar. Er wordt nu gekeken naar het vervolg, maar vooralsnog zal Soweco ook in 2017 haar werkzaamheden doorzetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen