Kou krijgt geen vat op gezelligheid NK Eiergooien

Publiek dat snel aan de kant springt, struif dat overal op de kleren zit en veel lachende gezichten.

Dat kon ook niet anders tijdens het zelfverklaarde NK Eiergooien van KPJ Geesteren. En over een grote afstand eieren gooien is misschien één ding, maar het valt niet mee om ze vervolgens ook nog heel te vangen. Dat moest vanmiddag menig deelnemer aan den lijve ondervinden op het CSI-terrein.

Ondanks het feit dat de eieren weer van een extra sterk soort waren, bleef geen enkele deelnemer schoon. Ook de jongens en meiden in de speciale kinderklasse niet. Daaraan deden zo’n 35 kinderen mee, terwijl er in totaal zo’n 90 deelnemers waren.

Martijn Semmekrot, namens de organisatie: “Vroeger was dit een heel groot evenement met wel 5.000 of 6.000 toeschouwers. Heel het dorp liep uit. Het heeft jammer genoeg een poosje stilgelegen, maar samen met wat jeugd zijn we een jaar of wat weer begonnen. En we zien dat jongeren het gelukkig ook oppakken en enthousiast zijn. Het weer zit dan vandaag niet echt mee, maar toch komt er heel wat volk op af. Mensen die nieuwsgierig zijn en veelal ook even meedoen.”

Spreekstalmeesters Coen Heerdink en Emiel Hendriks kregen zonder echte voorbereiding veel lachers op de hand. Als ras-Geesternaren kennen ze natuurlijk iedere deelnemer en konden ze het niet laten om hier en daar nog snel even wat plaagstoten onder de gordel uit te delen, vlak voordat de eieren de lucht in moesten. De één gaf een voorzet en de ander kopte die gelijk in, alsof het dagelijkse kost voor hen was. Menigeen die het tegen wil en dank moest ontgelden, met een gniffelende menigte die naar hun verrichtingen keek. Het hielp sowieso goed tegen de snijdende kou, net als de verwarmde partytent van Arkhuz.

Lonne Overmeer en Carly Oude Booijink kwamen het verst van de kinderen. Zij wisten een ei 24 m ver te gooien èn weer heel op te vangen. Riemer Veltmaat en Jari Steggink kwamen tot 31,60 m bij de volwassenen. Het record staat daarmee nog altijd op naam van Rob Leus en Leon Steggink. Zij kwamen vorig jaar tot liefst 45,75 m.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen