Zware boete voor Manderveense piratenzender

Foto: Redactie

Naar verluidt moeten Manderveense etherpiraten in totaal 90.000 euro aan Agentschap Telecom betalen. Dit onderdeel van het ministerie van Economische Zaken deelde 2 boetes uit aan 2 inwoners van Manderveen. De 2 mannen zijn eigenaar van locaties aan de Pottersweg en Bovenbroeksweg, waar zij uitzendingen van een geheime zender mogelijk maakten.Op de ene plek stond de zendmast van een geheime zender, terwijl vanaf de andere locatie de zender draadloos werd aangestuurd.

In verband met een gewijzigde bestuursrechtelijke aanpak wordt er niet meer gewaarschuwd, maar gelijk een boete opgelegd. Zowel de 49-jarige eigenaar van het zendadres als de 48-jarige eigenaar van het aanstuuradres, beiden afkomstig uit Manderveen, kregen ieder een boete van 45.000 euro.

Overigens zijn de beiden die de boetes hebben gekregen, niet de daadwerkelijke gebruikers van de zendapparatuur. Dat betreft een groepje twintigers.

Agentschap Telecom
Het zogeheten Agentschap Telecom wordt gefinancierd uit toezichtskosten. Deze bedragen dienen verplicht, door bedrijven die telecom (kabel, ether) gebruiken, te worden betaald. Zo betalen de telefoonmaatschappijen miljoenen, en de radiostations ook.

De opsporing van radiopiraten wordt betaald uit het potje toezichtskosten die door de legale radiozenders moeten worden betaald. De boetes en dwangsommen die aan piraten worden opgelegd, gaan overigens niet naar het agentschap, maar verdwijnen meteen in de schatkist.

Update
Woordvoerster van het agentschap: “Agentschap Telecom heeft in Manderveen op 2 adressen een voornemen tot het opleggen van een boete van 45.000 euro uitgedeeld. Dit past binnen de taak en de mogelijkheden van het agentschap om te controleren op het illegaal gebruik van etherfrequenties.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen