Festivent en Fantastifest dubbel geslaagd

Foto:

Boven verwachting goed. Zo typeert Pim Borgerink namens de organisatie van Festivent de feestavond op zaterdag, waarmee het ‘uit de hand gelopen’ solexrit-weekend bij Partycentrum Morshuis van start ging.

Het doel van de feestopening is meer dan bereikt met naar schatting 1.000 bezoekers. Borgerink: “Om 22.00 uur begon de Bruce Springsteen coverband te spelen en dat non-stop tot 01.00 uur. Echt heel gaaf, die doen niks onder voor ’the boss’ zelf hoor. Iedereen stond vooraan foto’s te maken met hun mobieltjes. Ze waren super-relaxed, er was constant vermaak en interactie met het publiek. Zo sprongen ze een keer op de barrière tussen hen en de mensen.”
Solexrit 2014
Geen regen, maar zonneschijn. Waar het vorig jaar nog met bakken uit de lucht kwam, en dat bijna het gehele etmaal, daar viel tijdens de 24-uurs Solexrit Albergen van dit jaar nauwelijks een spatje. Afgelopen weekend was de 4e editie van de ‘duurrace’. Mede door de groei van het aantal deelnemende teams had de organisatie besloten om de pits te verplaatsen naar het binnenterrein van Partycentrum Morshuis. Door deze wijziging en de wens om de veiligheid verder te verbeteren, was ook de route een beetje aangepast.

Onder de deelnemers ook een team van bouwbedrijf Scholte op Reimer uit Albergen. Het was voor de 2e keer dat ze deelnamen aan de solexrit. “In het eerste jaar hebben we meegedaan en nu weer. Het is hier altijd hartstikke leuk en gezellig! De organisatie doet heel erg hun best om dit evenement goed te laten verlopen. Je ziet dat het van jaar tot jaar gewoon groeiende is”, vertelt Rob Scholte op Reimer. Niet veel later stapt hij snel op zijn solex om aan zijn rit te beginnen. Ieder half uur wisselen de teamgenoten elkaar af. “Anders is het niet te doen. Onze solex is zo langzaam dat we wel moeten meetrappen. En dat hou je maar ongeveer een half uur vol.” Dries Olde Monnikhof maakt ook deel uit van het team en is van mening dat de sfeer en gemoedelijkheid deze solexrit typeren. “Het is ook mooi om te zien dat er onder de teams de wil is om elkaar te helpen wanneer het even tegenzit”, aldus de ‘overbuurman’. “Vannacht brak onze ketting en later hadden we 2 lekke banden. Volgend jaar doen we wel mee om te winnen.”

img20140914122645
Fantastifest
In het laatste uur van de Solexrit, zondag van 14.00 tot 15.00 uur, gingen de deelnemers verkleed rond het parcours. Direct hierna begon Fantastifest, de ‘opvolger’ van het zomercarnaval. “We mikken hierbij op 1.500 tot 2.000 mensen. Er is eerst feestmuziek, daarna geleidelijk aan wat meer house en later zo ongeveer hardstyle. Maar wel nog steeds toegankelijk”, legt Pim Borgerink uit. “We zijn erg trots op de namen die hier in Albergen optreden. Giocatori bijvoorbeeld, maar ook de anderen natuurlijk.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen