Jongerencentrum ’t Honk geopend

Foto:

Geesteren is een jeugdhonk rijker, gerealiseerd in het clubgebouw van voetbalvereniging STEVO.

“Naast de genodigden (bestuur van STEVO, Dorpsbelang Geesteren, KPJ en Jong Nederland Geesteren en Monica Bijen van Stichting Welzijn Tubbergen) waren er afgelopen vrijdag ook belangstellende ouders met hun kinderen”, vertelt medeoprichter Miranda Kuiphuis. Er volgden veel complimenten over hoe mooi de ruimte was ingericht. Daarna werden de bezoekers bedankt voor hun komst en verzocht ruimte te maken voor de eerste honkavond. Buiten knalde vervolgens vuurwerk.
DJ Bram en DJ Jullian lieten de geluidsboxen het werk doen en in de loop van de avond kwamen nog veel meer jongeren binnen. Kuiphuis: “Op de eerste avond kwamen ongeveer 55 jongeren af. Het jeugdhonk was hun wens en dan is het natuurlijk super mooi om te merken dat er ook echt belangstelling voor blijkt te zijn, want dat is natuurlijk afwachten. Maar we zijn dus heel tevreden met zoveel belangstelling, zo de eerste keer. Rond de klok van 22.30 uur was zowat iedereen weer vertrokken, want de meesten moesten de volgende dag vroeg sporten.”
Op vrijdag 7 november, vanaf 20.00 uur, is de volgende honkavond. Binnenkort zijn de precieze tijden te vinden op www.jeugdhonkgeesteren.nl en de Facebook-pagina van ’t Honk.
Oorsprong
Uit onderzoek voor de realisatie van Dorpsplanplus is naar boven gekomen dat er behoefte was aan een plekje voor jongeren. “Hiermee zijn we vervolgens aan de slag gegaan en hebben we dit verder onderzocht. De plek is dus bij STEVO gekomen. Het bestuur was snel akkoord. Met ’t Honk wordt tegemoet gekomen aan de behoefte aan een uitgaansgelegenheid voor de middelbare schooljeugd van 12 t/m 17 jaar”, legt Kuiphuis uit. ’t Honk wordt door 12 vrijwilligers bestierd en verder zijn nog 7 bestuursleden, waaronder vertegenwoordigers van de lokale KPJ en Jong Nederland, actief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen