Afstandsrecord bij eieren gooien wederom niet verbroken

Pasen en eieren gaat samen als Kerst en kalkoen. Alhoewel, niet iedereen waagt zich eraan. Anderen daarentegen weten van geen ophouden en stouwt een zo groot mogelijke hoeveelheid achter de kiezen. Of men maakt er een ludiek spelletje van, zoals vanmiddag in Geesteren.

De jaarlijkse ‘eieren vangen competitie’ van de Geesterense plattelandsjongeren stond heden weer op het programma, opnieuw op het CSI-terrein aan de Hardenbergerweg. Met daarbij ook een nieuw onderdeel, het Ei-Roulet. Ivar Veltmaat schreef deze eerste editie op z’n naam door het beste te raden welk ei al gekookt was.

Vrouwen, mannen, jongens en meisjes, jong en oud. Gekleed in een beschermend pak of gewoon met de paasbeste kleding nog aan, maar vervolgens wel met de inhoud van de verse eieren op hun jas en broek naar huis. De variatie aan deelnemers was zo breed als maar mogelijk is. Met een glimlach toekijkend publiek moest ondertussen wel uitkijken dat geen ‘afzwaaier’ hun kant op kwam, met alle voor de hand liggende gevolgen van dien. Het afstandsrecord van 2012 (45,75 meter) werd overigens niet verbroken, maar Thijs Boerman en Erik Boswerger kwamen met 40,40 meter wel verder dan de deelnemers van de 2 voorgaande edities. Tom Hofte en Jop Schopman bleken het beste jeugdteam met een afstand van 20,40 meter.

Uitslag

Kinderen

Tom Höfte en Jop Schopman – 20,4 m.

Esther Knoef en Anouk Velthuis – 18,1 m.

Maron Gritte en Erine van Loef – 15,8 m.

Volwassenen

Thijs Boerman en Erik Boswerger – 40,4 m.

Patrick en Roy Huis in ’t Veld – 35,6 m.

Joep Kuipers en Mats Hutten – 26,2 m.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen