Bewoners de Eeshof genieten van vakantieweek in Luttenberg

Foto: De Eeshof

Na een lekkere lunch op de Eeshof vertrokken maandag 12 juni 8 bewoners en hun begeleiders richting Luttenberg. Om 13.00 uur stond de taxi klaar die de bewoners naar de mooie omgeving van Luttenberg bracht. Die dag hebben de bewoners het lekker rustig aangedaan, omgeving verkennen en nog genieten van het mooie weer.

Dinsdag was het qua weer niet zo mooi, grijs en koud. De bewoners en hun begeleiders hebben lekker ontbeten en hebben vervolgens spelletjes gedaan. Na het eten van een broodje knakworst zijn de bewoners met de man des huizes naar de boerderij geweest om melk te halen. De melk was nodig voor de pannenkoeken bij de huifkartocht van de andere dag.  De bewoners hebben genoten van de pasgeboren kalfjes. ’s Middags werd de bewoners een beauty-middag aangeboden. De nagels zijn weer gelakt en sommige dames hebben een make-upje op gehad. Ook is een bewoonster naar de plaatselijke kerk geweest. Dit vond de bewoonster erg mooi en was dankbaar dat dit allemaal kon.

Woensdag kwam de zon weer tevoorschijn, dus lekker naar buiten. Pastor Heuven en Leo Stamsnieder kwamen woensdag op bezoek. Pastor Heuven komt uit de omgeving van Luttenberg en vond het leuk om hierover te vertellen. ’s Middags stond de huifkar klaar voor een gezellig rit in de omgeving van Luttenberg. En onderweg, in het bos, heeft iedereen pannenkoeken gegeten.

Donderdag was het een prachtige dag. Ongeveer 25 graden. Om 10.30 uur kwamen er een aantal collega’s van de Eeshof een kopje koffie drinken met uiteraard wat lekkers bij de koffie. Allen hebben gezellig bij gekletst. ’s Middags is iedereen naar een landbouwmuseum geweest waar allen kaarsen hebben gemaakt. Iedereen ging naar huis met 2 mooie eigen gemaakte kaarsen. Een leuke herinnering aan een geweldige vakantie. Eenmaal weer bij de Boerschop stond de BBQ klaar. Dit liet iedereen zich goed smaken! Omdat het mooi warm weer was, kon het gezelschap nog lekker lang buiten kunnen zitten onder het genot van een drankje en accordeon muziek. Door de herkenning van de liedjes ontstond er een fantastische sfeer. Vooral de dames die vroeger zelf ook accordeon hadden gespeeld genoten met volle teugen.

Na de zware avond van donderdag was vrijdagochtend het tempo iets lager dan normaal. Lekker rustig ontbeten en buiten koffie gedronken. Ondertussen zorgden de begeleiders dat de koffers werden ingepakt. Taxi Oude Wesselink stond om 11 uur klaar voor vertrek richting Tubbergen. Na een toertocht door Salland en Twente werd rond 13.00 uur de vakantieweek met z’n allen afgesloten bij ’t Oale Roadhoes in Tubbergen met een schnitzel, patat, rauwkost en een lekkere dame blanche. Ans Haarhuis bood de organisatie een mooie rode roos aan als dank voor de geweldige inzet van de organisatie. Dit werd door hen erg gewaardeerd.

Eenmaal bij de Eeshof waren de kamerdeuren versierd met een mooi ‘welkom thuis’ bordje. Ze waren allemaal erg enthousiast over deze vakantieweek. De organisatie was in handen van Karien Poppink, Margo Lansink, Ursula Boerrigter, Ineke Wenneger, Karin Michorius en Sanne de Bruijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen