Nabestaanden woest na ‘ruimen’ herdenkingsplekje Daniëlle Maathuis

Foto: Jan Maathuis

Het dodelijk ongeval tijdens de jaarwisseling, waarbij de uit Geesteren afkomstige Daniëlle Maathuis om het leven kwam, dreunt vanzelfsprekend nog lang na bij nabestaanden en vrienden.

Nu blijkt haar herdenkingsplekje, door familie en vrienden provisorisch aangebracht op de ongevalslocatie aan de Noordegraafsingel te Harbrinkhoek, geruimd. De vader van Daniëlle is daar woest over, net als vele anderen. Dat blijkt wel uit reacties op zijn bericht. “Hoe is het mogelijk dat iemand dit doet. Heel verdrietig word ik ervan en we hebben al zoveel verdriet”, aldus Jan Maathuis.

‘Geen ruimen’

De auto die bij het ongeval betrokken was, met daarin de destijds 18-jarige Daniëlle, kwam door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Daarvan is nu ook de overgebleven stronk vermorzeld. Juist dát diende als basis van het herdenkingsplekje, samen met o.m. bloemen in de vorm van een hart. Beide zijn, vermoedelijk na werkzaamheden door (of in opdracht van) gemeente of provincie. Het laatste ligt eerder voor de hand, aangezien het een provinciale weg (N746) betreft. Dat laatste bevestigd ook burgemeester Stegers. “Er doen nu allerlei rare verhalen de ronde. Vermoedelijk heeft de provincie de stronk laten weghalen met een stobbenfrees. Kennelijk zijn ze er nog niet aan toegekomen om het netjes af te werken. Van ruimen is geen sprake”, weet Stegers. “Mijns inziens maakt de stronk overigens geen onderdeel uit van het monument. Het ruimen van de boomstronk moet ook, want anders wordt het maaien van de berm enorm lastig. Overigens is er geen afvalzand of iets dergelijks gestort, maar maakt dat wat er nu ligt deel uit van de stronk en het zand dat er omheen zat.” Hij neemt ook contact op met de familie Maathuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen