Extra peutergroep in Erve Kampboer vanaf het nieuwe schooljaar

Foto: SKIK

Peuter Plus de Kampboertjes bestaat volgende week 5 jaar. Om dit jubileum luister bij te zetten, gaan deze kleintjes binnenkort met de bus een uitstapje maken naar een kinderboerderij.

Peuter Plus is een apart groepje 3-jarigen die extra voorbereiding krijgen op de Aloysiusschool in Geesteren. Alle vaste elementen van de basisschool worden behandeld.

Met zelfvertrouwen naar school

Bij de Kampboertjes kunnen ouders vanuit de reguliere peuterspeelzaal-groep kiezen om hun kinderen te laten meedoen aan de Plusgroep zodra de kinderen 3 jaar zijn. “Je merkt dat veel ouders daarvoor kiezen”, aldus Adele Oude Nijhuis, vaste leidster van de Plusgroep, “en ook grote voordelen voor hun kinderen zien. Het zelfvertrouwen groeit namelijk enorm, wanneer je al een beetje weet wat er op een dag op school van je wordt verwacht.”

“Voordeel van de Plusgroep is dat alle peuters van 3 jaar welkom zijn. Ook wanneer je bij een gastouder de opvang hebt geregeld of bij een kinderdagverblijf, ouders kunnen dan toch vanaf 3 jaar even kiezen voor een extra ‘boost’ in het zelfvertrouwen van hun kind. Deze kunnen natuurlijk alvast kennismaken met veel van de toekomstige klasgenootjes”, legt Petra Plegt van SKIK uit. “Na 5 jaar met een volle groep op de woensdagmorgen gaan we dan nu ook uitbreiden naar de vrijdagmorgen.” Vanaf het nieuwe schooljaar starten er dan ook 2 plusgroepen bij Erve Kampboer. De vaste leidsters blijven beide dagdelen verzorgen.

Continurooster

Naast de uitbreiding in dagdelen, start de peuterspeelzaal met de mogelijkheid om de kinderen te laten blijven tot 14.00 uur. Na de zomervakantie begint de basisschool namelijk met het continurooster tot 14.00 uur. Ouders zijn het niet verplicht, maar de mogelijkheid bestaat om hun peuters dan gelijk op te halen met schoolgaande kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen