Mooie eindpresentatie van excellente studenten Anne Klaas en Kelly Stolwijk

Het stylen van haar en make-up tijdens een fashionshoot met professionele modellen voor een succesvolle winkel: de eindpresentatie van de 6 excellente kappersstudenten van ROC van Twente was een grote uitdaging en een groot succes.

De photoshoot werd uitgevoerd door de bekende fashionfotograaf Otto van den Toorn in opdracht van Sooco, shoes- and sneakerfashion. Deze eindpresentatie was een samenwerking tussen ROC van Twente, Sooco en Goldwell.

De studenten, waaronder Anne Klaas uit Tubbergen en Kelly Stolwijk uit Geesteren, werden gisteren ondersteund en beoordeeld door grote namen uit het vak: Maikel Assink, Wouter Nekkers en Mitciko Hietland. Ook model en presentatrice Kim Kötter was aanwezig.

Moodboard, shoot & styling

De deelnemende studenten hadden van tevoren een moodboard gemaakt waarin ze de sfeer, kleuren, vormen en ideeën van hun eindpresentatie visualiseerden. Op de dag van de eindpresentatie waren deelnemers en modellen ruim op tijd aanwezig bij de ROC-locatie in Almelo, en met het moodboard bij de hand konden ze aan de slag. Rond 17.00 uur vertrok de groep naar Enschede voor de photoshoot in de winkel van Sooco.

Elke student had 30 minuten de tijd om het model in verschillende poses en met verschillende coupes te laten fotograferen door fashionfotograaf Otto van den Toorn. De kapsels werden tussentijds gerestyled. De kleding voor de shoot werd verzorgd door Bella Vita uit Wierden.

Marjan Jonker (20) wint eindpresentatie

Na de fotoshoot werd de winnaar aangewezen: studente Marjan Jonker (20) uit Den Ham scoorde het hoogst op groei, inzet, kwaliteit van haar en make up, en initiatief. De foto’s van Marjan krijgen een prominente plek in de reclamecampagne van Sooco. Ook wint ze €200 shoptegoed. “Ik ben echt iemand die uitdaging nodig heeft. Dit is een prachtervaring waar ik erg blij mee ben en een mooie voorbereiding op de examens”, aldus Marjan. De kappersstudenten ontvangen allen een getuigschrift van ROC van Twente.

Instagram

Gedurende het afgelopen jaar werden de vorderingen bijgehouden op Instagram (@dekunstvan). De student met de meeste volgers kon een prijs van Goldwell winnen. Aangezien iedereen veel likes had verzameld, is er samen met Goldwell besloten alle deelnemers een goed gevulde goodybag te geven. Sooco heeft hier voor iedereen een tegoedbon van €50 aan toegevoegd.

De Kunst Van…

ROC van Twente is afgelopen september gestart met een excellentieprogramma speciaal ontwikkeld voor studenten die de kappersopleiding BOL niveau 3 volgen. Onder de naam ‘De Kunst Van…’ volgden excellente studenten gedurende het schooljaar acht vakinhoudelijke, verdiepende workshops van toptrainers uit het kappersvak. ROC van Twente wil, als onderwijsinstelling van en voor de regio, zijn bijdrage leveren aan toepasbare innovatie van de beroepspraktijk.

Samen met partijen uit het bedrijfsleven zet onderwijscentrum in op een betere samenwerking om kwaliteitsverhoging van het kappersonderwijs te realiseren. ROC van Twente is met dit excellentieprogramma gestart, omdat de branche daar behoefte aan heeft. Vanzelfsprekend wordt er ingezet op aansluiting bij trends in de markt, waarbij vaardigheden op een vernieuwende manier worden aangeboden. ROC van Twente hoopt hiermee de komende jaren nieuwe excellente en ambitieuze professionals af te leveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen