Ook cabaretier Herman Finkers faliekant tegen NAM-activiteiten in Twente

Naar goed Twents gebruik krijgen noabers een erehaag bij een jubileum of anderszins bijzondere gelegenheid. Die eer viel gisteren ook de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) te beurt, op unieke wijze.

Geen hulde aan de NAM. Een bord met deze tekst werd gisteravond in Rossum onthuld door cabaretier Herman Finkers, die zich tevens ferm uitsprak tegen verdere injecties in de Twentse bodem. “Ook al is er maar een hele kleine kans dat het grondwater besmet wordt met het afvalwater, dan nog is het totaal onverantwoord om dit te doen. Want als er wat gebeurt, zijn de gevolgen echt niet te overzien.”

Finkers, woonachtig in het pittoreske dorpje Beuningen, liet zich uitvoerig bijpraten over de NAM-activiteiten.

Nederlandse Afvalwater Maatschappij

Als het aan de actiegroep Stop Afvalwater Twente ligt, staat de afkorting NAM voortaan voor Nederlandse Afvalwater Maatschappij. De leden presenteerden gistermiddag ook al een alternatief voor de problemen in Twente, namelijk lozing in de Drentse grond.

Het burgerplatform krijgt steeds meer steun, zeker vanuit gemeenteraden. Enschede sluit zich namelijk eveneens aan bij een oproep tegen de waterinjectie, na 6 andere gemeenten (waaronder Tubbergen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen