Sophie kan eindelijk genieten van haar vakantie in Midden-Amerika

Foto: Sophie Harmelink

Nadat ze de eerste keer, na bestolen te zijn van haar geld, 10 uur in Panama verbleef om weer teruggestuurd te worden naar Nederland, werd de vakantie van Sophie in Midden-Amerika vorige week voor een tweede keer bedreigd. Ditmaal bleek haar backpack bij aankomst niet meegevlogen te zijn.

Tijdens de eerste reis moest ze een tussenstop maken in Madrid, alwaar de in Vasse opgegroeide Sophie erachter kwam dat haar portemonnee weg was. “Gestolen”, was het eerste wat er door Sophie’s hoofd ging. Toch vervolgde ze – misschien tegen beter weten in – haar reis naar Panama. Maar daar ging het mis nadat ze een douanier om hulp had gevraagd. “Nog geen half uur later werd ik hardhandig meegesleurd naar een gate, om vervolgens in hetzelfde vliegtuig geplaatst te worden die terugkeerde naar Madrid. Een toerist zonder geld konden ze niet binnenlaten, aldus de immigratiedienst. Weer 10 uur huilend in het vliegtuig, om vervolgens in Madrid rond te zwerven zonder geld, eten en drinken. Pas 12 uur later stond ik weer in Amsterdam.”

Sophie’s belevenissen staan op een website die zich richt op vrouwen. “Ze heeft gereageerd op een oproepje van Linda’s Nieuws over mislukte vakanties”, legt vader Jos uit. “Ze is vorige week teruggegaan met haar vriend. Het gaat dus intussen helemaal goed met haar en ze zit niet meer ‘vast’ in Panama.” Toch ging ook die reis niet vlekkeloos, blijkt uit haar verhaal. Haar reistas met spullen ging ‘spontaan’ retour.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen