Aloysiusschool maakt een speerpunt van duurzaamheid

Gistermiddag hebben bijna 400 kinderen van de Aloysiusschool een duurzaam en feestelijk startschot gegeven van het nieuwe schooljaar op het Noaberplein in Geesteren.

Op het dak van de Geesterense basisschool is inmiddels een windrotor en 24 zonnepanelen geplaatst, die nu grotendeels alle benodigde energie opwekken. Het initiatief ervan komt uit de werkgroep Duurzaam Geesteren.

Herman Huis in ’t Veld, voorzitter van de dorpsraad Geesteren en onderwijzer in de Aloysiusschool, en wethouder Tom Vleerbos presenteerden op het plein samen het spel Ren je Rot. Hierbij werden aan de leerlingen vragen gesteld over energie.

Komend schooljaar zal duurzaamheid een prominente plek in het onderwijspakket van de Aloysiusschol krijgen. Hiervoor is een speciaal lespakket samengesteld. Tijdens deze lessen kan gebruik worden gemaakt van het display die in de hal hangt. De actuele opbrengst van de zonnepanelen en windmolen is online uit te lezen en tevens onderdeel van de les. “Ze zullen nu alles vast niet snappen, maar toch is dit de generatie die het straks heel gewoon zal vinden om een zonne-installatie op het dak te hebben van de woning die ze gaan kopen of te gaan rijden in een volledig elektrische auto, die thuis wordt opgeladen door deze zonnepanelen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen