Goede doelen blij met gulle donatie Lionsclub Tubbergen

De popkoren Happinezz uit Albergen en Ambiënte uit Geesteren hebben zaterdag een intiem concert verzorgd in de Pancratiusbasiliek te Tubbergen.

Al vele jaren organiseert de Lionsclub Tubbergen het Glasrijk Concert en steunt met de opbrengst vele goede doelen. Ditmaal was de basiliek het podium voor 2 popkoren uit de eigen gemeente en een uit Syrië gevluchte musicus, passend bij het thema Grenze(n)loos van Glasrijk.

Popkoren

Het ene popkoor uit Albergen, Happinezz genaamd, is nog maar net opgericht en kreeg zo voor het eerst een groot podium. Het andere popkoor uit Geesteren, genaamd Ambiënte, bestaat al vele jaren, maar zong nog nooit in de Pancratiusbasiliek. De Syrische musicus, Majed Saraydeen, is inmiddels ook in Twente een bekende. Hij vertolkte onlangs nog een belangrijke rol bij het Adiemus van Jenkins, gezongen door het koor Ad Fundum uit Bornerbroek.

Goede doelen

De opbrengst van het concert kwam dit jaar ten goede aan de VisiteClowns en Glasrijk.

VisiteClowns is een collectief van professionele clowns die zich hebben gespecialiseerd in het spelen voor mensen in zorginstellingen en met name voor ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Zij zullen de donatie van de Lionsclub Tubbergen besteden aan optredens in de gemeente Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen