Rabobank in Geesteren sluit binnenkort de deuren

Geldautomaat van de Rabobank
Geldautomaat van de Rabobank
Foto: Onbekend

Vanwege de opkomst van internetbankieren en andere digitalisering, gaat het kantoor van Rabobank Noord en West Twente in Geesteren per 1 december dicht.

Over de sluiting zijn klanten van de bank vandaag persoonlijk per brief geïnformeerd. Daarna kunnen particulieren nog in het kantoor van Tubbergen terecht, maar ook de toekomst hiervan is ongewis. Publiek geheim is dat dit centrumpand al een tijdje te koop staat, iets dat bij verkoop ook het einde van de kantoorfuncties aldaar zal betekenen. Almelo is daarna de dichtstbijzijnde vestiging van de lokale Rabo.

Het storten van sealbags voor met name ondernemers en de geldautomaat blijven wel gehandhaafd, aldus het bericht van de Rabobank.

Enkele maanden geleden opende juist een vestiging van de RegioBank pal naast het kantoor van de Rabobank in Geesteren.

Aangepaste dienstverlening

De bank laat in een reactie weten dat klanten steeds meer dingen zelf regelen, zonder afhankelijk te zijn van openingstijden, personen of locaties. “Bankzaken worden steeds vaker afgehandeld via internet en de mobiele telefoon. Maar liefst 92% van de klantcontacten van Rabobank Noord en West Twente gaat via de telefoon of online. Dit percentage groeit nog altijd en het aantal contactmomenten neemt zelfs toe. Dat vraagt om een ander soort dienstverlening die meer aansluit bij de behoeften van deze tijd.” Rabobank Noord en West Twente is samen met Dorpsbelang Geesteren en ondernemers tot de beslissing van het sluiten gekomen, voegt een woordvoerder eraan toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen