Gratis cursus voor iedereen die een dementerende verzorgt

Foto: Google

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de dementerende als voor de naaste omgeving. Het thuis verzorgen en begeleiden van een dementerende ervaren velen dan ook als een zware taak.

Voor de Steunpunten Mantelzorg van SIZ Twente is dat aanleiding om in Almelo, Hengelo, Tubbergen, Dinkelland en Borne in samenwerking met de Dementieketens Twente de mantelzorgers in genoemde gemeentes te ondersteunen met het aanbieden van een gratis cursus.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over de ziekte dementie. De deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met deze ingrijpende ziekte kunnen omgaan. Deelnemers aan deze cursus ontmoeten daarnaast lotgenoten die voor een dementerende naaste zorgen. Daardoor kunnen zij persoonlijke ervaringen en praktische tips uitwisselen.

Bijeenkomsten

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten, dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur, bij Herterij Twente in Geesteren. In Tubbergen zijn de cursusdata: 15 november, 29 november, 13 december, 10 januari, 24 januari en 07 januari.

Aan deze cursus zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden, want het wordt door de betreffende gemeenten gefinancierd. Aanmelden kan per telefoon 085-7731720 of per mail via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen