Onderaannemer NAM krijgt prijs voor vernieuwde watertransportleiding

Een stuk oude buis met daarbinnen de nieuwe voor het olieafvalwater
Een stuk oude buis met daarbinnen de nieuwe voor het olieafvalwater
Foto: Mark Mensink

Voor het vernieuwen van de injectiewaterleiding van Coevorden naar Schoonebeek ontving het bedrijf A. Hak Leidingbouw onlangs een prestigieuze sectorprijs.

De onderneming kreeg de jaarlijkse ISTT No Dig Award toegekend in de categorie ‘renoveringsprojecten’, voor het project dat zij uitvoerden voor NAM.

De watertransportleiding van Schoonebeek naar Coevorden werd hersteld met de zogenoemde pijp-in-pijp methode. Hierbij bracht A.Hak Leidingbouw een met staal gewapende kunststof pijpleiding in de bestaande pijpleiding.

Uniek project

Het project bleek bijzonder uitdagend, enerzijds door de totale trajectlengte van 45 kilometer, maar ook door de complexe krommingen in de bestaande pijpleiding. Nooit eerder werd de pijp-in-pijp oplossing over zo’n lang tracĂ© toegepast. Dankzij de expertise van A.Hak Leidingbouw kon dit unieke project deze zomer succesvol worden afgerond.

Oliewinning Schoonebeek

De herstelde watertransportleiding voert het zoute productiewater af dat bij de oliewinning in Schoonebeek mee naar boven komt. Via de ondergrondse leiding gaat het water naar 3 waterinjectielocaties in Rossum in Twente, waar het in een leeg aardgasveld wordt gepompt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen