Scholieren planten belevingstuin Erve Mensman vol

Het is vandaag ‘plantdag’ bij nieuwbouwlocatie Erve Mensman in Geesteren. Vanmorgen en vanmiddag zijn leerlingen van Canisius uit Tubbergen in de weer om een belevingstuin in de binnenplaats te creëren.

Vandaag zijn in totaal 30 Canisianen onder leiding van de tuinarchitect, medewerkers van Tuincentrum Heerdink en tuinman Gerald Veldscholten van TMZ bezig de binnentuin te voorzien van planten en bloemen. De belevingstuin gaat uit een aantal thema’s bestaan die de zintuigen prikkelen; een kruidentuin (ruiken), moestuin (proeven), insectentuin (horen), seizoenstuin (zien), grastuin (voelen). “Ook de cliënten die straks op de gesloten afdeling zitten, zullen hier rond kunnen lopen en dat alles kunnen beleven”, omschrijft Veldscholten.

“Deze ‘plantdag’ heeft niet alleen als doel om de tuin te voorzien van planten en bloemen, maar het zorgt ook voor een mooie samenwerking. Als zorgorganisatie willen we graag middenin de samenleving staan, transparant zijn en laten zien wat we doen en voor de leerlingen is het een educatief moment. Deze verbindingen zijn erg belangrijk”, laat TMZ-woordvoerder Dinanda Jansen Smit weten.

Erve Mensman is uiteindelijk niet alleen bedoeld voor bewoners, maar krijgt ook een belangrijke ontmoetingsfunctie in het dorp. Naar verwachting wordt het nog in aanbouw zijnde woon-zorgcomplex op 1 maart opgeleverd. Daarna zal het worden ingericht en volgt er een officiële opening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen