Actie voor mariakapel in Geesteren van start

De stichting Mariakapel Geesteren is een feit. Hiermee is het startschot gegeven om als werkgroep steun te vragen aan de inwoners van het dorp om een mariakapel te realiseren aan de Meijersweg.

Een groot aantal vrijwilligers is al druk in de weer om de voorbereidingen te treffen. Met de AVG is overlegd om deel te mogen nemen aan de Kerstmarkt op 11 december. Daar kunnen belangstellenden informatie krijgen over de concrete plannen en de stand van zaken omtrent de mariakapel. Tekeningen, materialen en flyers liggen klaar om duidelijk te maken wat de opzet zal zijn. Natuurlijk zijn ideeën uit de samenleving nog van harte welkom en dat wordt ook op prijs gesteld, zo laat de werkgroep weten.

Ook de initiatiefnemers medewerking gekregen van de organisatie van de Geesterense sjouwtocht om onderweg flyers uit de delen aan de wandelende deelnemers. Deze wandelactiviteit op 16 december leidt langs de mooiste plekken van Geesteren. Zo ook de locatie waar de mariakapel zal worden gebouwd.

Sponsoring

Dit alles heeft natuurlijk tot doel om het benodigde bedrag van €47.000 bij elkaar te krijgen. Binnenkort zal er een enveloppe, inclusief flyer, deur-aan-deur worden bezorgd. Daarin wordt iedereen bijgepraat en alles uitgelegd over de nieuwe mariakapel in Geesteren.

De werkgroepleden willen iedereen de kans geven om symbolisch eigenaar te worden. Dat kan middels het kopen van o.a. een dakpan, een steen, glas, hout of bestrating. Als voorbeeld kan men al een metselsteen kopen voor €2,50 of een dakpan met naam op de achterkant voor €12,50. Zo zijn er tal van mogelijkheden en combinaties om symbolisch een stukje eigenaar te worden om er samen een bijzondere kapel van te maken. De eenmalige machtiging wordt persoonlijk weer bij de mensen opgehaald en zij kunnen de ontvangen enveloppe ook weer als retourenveloppe gebruiken.

Ontwerp is gereed

De familie Haarhuis aan de Meijersweg heeft de werkgroep allen al een heel eind op weg geholpen en Geesteren een fraaie plek aangeboden om het kapelletje te realiseren.

Ondertussen heeft ook bouwkundig bureau Meinders en Harrie Meinders het ontwerp klaar: een mariakapel in relatie tot de bouwstijl in deze streek met eiken gebinten, Bentheimer kalkzandsteen en met nog een aantal fraaie details. De kapel straalt rust uit en past het in de fraaie omgeving van de Meijersweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen