Vuurwerkknaller van de gebroeders Huzink opent deuren

Maik Huzink bedient de kassa, zijn moeder Ina helpt mee achter de toonbank
Maik Huzink bedient de kassa, zijn moeder Ina helpt mee achter de toonbank
Foto: Redactie

Het is deze dagen een komen en gaan van bestellingen, vuurwerkliefhebbers en vele bekenden die Maik, Roy en Kay Huzink het allerbeste toewensen. Hun vuurwerkwinkel in Almelo is sinds gisterochtend geopend en dat loopt als een trein.

Sommige knallers werden zo goed verkocht, dat er bij leveranciers extra ingekocht moest worden om een ‘nee’ als antwoord te voorkomen. Met name de aloude rotjes en de relatief nieuwe Dragon King’s gaan als zoete broodjes over de toonbank. “De ene komt vooral voor knalvuurwerk, de andere voor met name het sierlijke spul dat het goed doet als het ’s avonds donker is”, zo omschrijft Maik de animo bij Vuurwerkknaller Almelo. “Het gaat eigenlijk boven verwachting en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.”

Met de vuurwerkhandel treden de gebroeders Huzink uit Geesteren in de voetsporen van hun vader en ooms, die voor hen hetzelfde deden.

Vuurwerk afsteken

Zijn er al dagen zo niet weken overal in het land knallen te horen, legaal mag het vuurwerk eigenlijk alleen van 31 december (18.00 uur) tot 1 januari (02.00 uur) afgestoken worden. Carbid mag in de gemeente Tubbergen vanaf morgenochtend 10.00 uur aangestoken worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen