Dans, zang en buuts vullen spetterende editie van het gemeentegala

Dit jaar is Tubbergen het sleuteldorp en vanwege dit feit was de organisatie van het jaarlijkse gemeentegala afgelopen zaterdag in handen van de Schaop’nböll’kes. Om de 600 aanwezigen te kunnen herbergen, werd gekozen voor Soccer Inside.

De avond werd geopend door de voorzitter van de Schaop’nböll’kes, Huub Frons, waarna de microfoon werd overgenomen door ‘zeur’ Edward Willems. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Onder zijn leiding werd de avond aan elkaar gepraat en in goede banen geleidt. Vanaf het begin van de avond zat de sfeer er goed in. Traditioneel begon de gala met de opkomst van de Hoogheden van de carnavalsverenigingen uit de omliggende dorpen van de gemeente Tubbergen. Nadat ze in hun ‘kar’ met alle toeters en bellen en op hun eigen opkomstmuziek waren binnengereden was het de beurt aan sleutelprins Marco en adjudant Jeroen om samen met jeugdprins Jesse en adjudant Jasper om de bühne te betreden. Na hun openingswoord werd de avond voortgezet met het openingslied van het galakoor.

Dans, zang en buuts

Als eerste was het de beurt aan Manderveen die hun plaatselijke 3 tenoren hadden afgevaardigd. De Manderveense Pavarotti, Carreras en Domingo zongen de longen uit het lijf, maar hun bewegingen waren misschien nog wel indrukwekkender. Vervolgens ging de raad van elf uit Langeveen op zoek naar de nieuwe K3. Met de hits Kusjesdag, de 3 biggetjes en Oya lélé probeerden de ’talenten’ indruk te maken op de jury.

Vanuit Reutum werd er een combinatie van moppen en goochelacts ten tonele gebracht door Tommy Cooper die de verbeelding te boven gingen. Na de pauze kon Geesteren met z’n sexy boerenzwanen hun kunsten vertonen. Deze heren lieten zien hoe je het zwanenmeer moet dansen én uitbeelden. De emoties liepen in ieder geval hoog op.

De buut van Vasse was hilarisch. Johnny uit Den Haag, compleet met tattoos en matje, vertelde over zijn rioolontstoppingsbedrijf “de frisse wind” en zijn dagelijkse bezigheden. De naam van zijn bedrijf deed vermoeden dat het een geweldig verhaal zou gaan worden en dat werd het. De Tubbergse dansmariekes kwamen met hun Dreaming of Brasil op de planken. Een optreden van de winnaars van het Dansmariekesconcours van vorig jaar.

Vanuit Fleringen kwam de raad van elf met een optreden. Een combinatie van 7 trommels op een rij, water en licht liet de zaal genieten van een waar schouwspel. Na de tweede pauze was de beurt aan B&W met hun lied: Weg met OZB. Aangekondigd door burgemeester Haverkamp kwam het college met een eigen tekst op Deurdonderen van Normaal. Vervolgens werd Oerend Hard gedraaid wat de zaal op z’n kop zette. Een zeer geslaagd optreden!

Jeroen van Tuut’n Jan gaf acte de présence voor Albergen met Beernd en ik, ik en Beernd – Vrooger was alles aans. Jeroen Bekke eerste geëindigd  bij het Twents Buut Festival maakte de zaal nog maar eens aan het lachen met al zijn geweldige verhalen. Een stuk stevige muziek kwam vanuit Harbrinkhoek met AC/DC waarna de oud-prinsen uit Tubbergen de avond afsloten met hun invulling van bekende liedjes die de zaal aan het zingen kregen. De sfeer zat er nog zooo goed in, dat naar huis gaan voor velen nog geen optie was. Er werd dan ook afgesloten met een geweldige afterparty.

Gemeentelijke onderscheiding

Jaarlijks onderdeel van de gemeentegala is de uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding. Een speciaal moment voor een speciaal iemand. Dit jaar kwam deze eer toe aan Gerrit Hendriksen. Uit handen van de nieuwe burgemeester, Wilmien Haverkamp, werd deze onderscheiding overhandigd. Totaal verrast werd Gerrit het podium opgeroepen. Hij was namelijk op uitnodiging als sponsor binnengekomen.

Verdiend is deze onderscheiding zeker. Gerrit is namelijk onder andere bestuurslid geweest bij de Rabobank Tubbergen, bestuurslid bij de VVV Tubbergen, bestuurder van de eerste ondernemersverenging Tubbergen, raadslid van Het CDA, voorzitter bestuur basisschool de Marke en voorzitter bij Stichting Jumping Schröder Tubbergen, om er maar een aantal te noemen. Al met al voldoende aanleiding om als Schaop’nböll’kes zijnde Gerrit Hendriksen voor te dragen voor de gemeentelijke onderscheiding voor het jaar 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen