Iris en Tim eerste schoolprins(es) van Vasse

Foto: Spekscheeters

De gymzaal van het Eschhoes was helemaal omgetoverd tot een prachtige galazaal, want het is inmiddels traditie aan het worden dat in een sfeervolle entourage de bekendmaking van de Vasser nar en narrin plaatsvindt.

Toch was er dit jaar iets helemaal anders. In dit speciale jubileumjaar voor de jeugd is na 32 narrenparen de naam veranderd in schoolprins en schoolprinses.

Onherkenbaar

Toen de kinderen de zaal binnen kwamen zaten er 2 vaders onherkenbaar verkleed op het podium. Als eerste mochten de meisjes van groep 8 bij dit rare duo staan. Vervolgens werden er door juf Ellen vragen aan deze verkleedde vaders gesteld die ze met een bordje met daarop ja of nee beantwoorden. De vragen hadden betrekking op de nieuwe schoolprinses. Als een meisje niet voldeed aan de vraag moest ze van het podium af. Na de vijfde vraag bleef er een meisje over en dat was Iris Dijkhuis. En zo verliep het ook bij de jongens, waar uiteindelijk Tim Oude Luttikhuis overbleef.

Voor schoolprins Tim en schoolprinses Iris lag er achter de schermen een spiksplinternieuwe cape klaar. Voorzien van een nieuwe steek, en voor de prinses een nieuwe kroon, togen ze terug de zaal in het podium op. Daar werden ze officieel opgenomen in de hofhouding van hoogheid prins Gerald en sik Marc. Ze sloten af met hun lijfspreuk: “Prins Tim en prinses Iris, gaan door op volle kracht, ook tijdens carnaval, groep 8 aan de macht!”.

In de carnavalstijd wordt de Mariaschool omgedoopt tot Spekscheetersschool. Er was voor deze gelegenheid een nieuw bord ontworpen, geheel passend in de huisstijl van carnavalsvereniging de Spekscheeters. Samen met hoogheden mochten de schoolprins en schoolprinses dit bord onthullen.

Bogen

Na deze officiële taak ging groep 8 op de fiets naar het huis van beide jeugdhoogheden. De jongens gingen greun haal’n en zorgden voor de bogen, de meiden begonnen in een rap tempo prachtige roosjes te maken van crêpepapier. Het was al snel een gezellige boel. Toen er uiteindelijk 2 prachtig versierde bogen voor beide huizen stonden, was het tijd om de honger te stillen. De middag werd dan ook afgesloten met een broodje frikandel en een hamburger van de grill. Voor de schoolprins en -prinses ging het feest thuis nog even door om samen met familie en vrienden deze eretitel te vieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen