Carnaval in alle hevigheid losgebarsten

Voor wie het nog niet wist, de tijd van hossen en polonaises lopen is begonnen. Vandaag werd de eerste optocht van het carnavalsseizoen gehouden in Langeveen, waar deelnemers en het publiek er goed de sfeer in kregen.

Meer deelname dan ooit. Het doet president Thijs Oude Steenhof zichtbaar goed dat ‘zijn’ Turftrappers een ieder jaar weer wat populairder wordende optocht organiseren. Liefst rond de 50 deelnemende groepen, wagens en een-/tweelingen kon hij tellen. Een recordaantal, voor toch een relatief kleine gemeenschap. Die overigens goed voorbereid was en gedurende de carnavalsoptocht constant onderling contact houdt om calamiteiten en uitwassen te voorkomen. “Wanneer het bijvoorbeeld even stokt, dat iedereen als het ware even stilstaat, zie ik hier juist als een goed teken. Want dat betekent dat er ergens iets moet inschikken en dat komt weer de kwaliteit ten goede.”

Na de optocht gaat het feest nog tot in de kleine uurtjes door. “Ook de tent is dit jaar wat groter, want we merkten de vorige keer dat het tot eind druk bleef”, aldus Oude Steenhof. “Zelfs om 22.00 uur komen er nog bussen vol jongeren uit pak ‘m beet Vroomshoop om hier carnaval te vieren. Best apart wel, maar tegelijkertijd geweldig voor ons.” In 2018 worden de regels qua sluitingstijd extra aangescherpt, maar voorzitter Oude Steenhof verwacht geen problemen na de optocht. “Voor de gala’s is het anders. Dan zou de gala van donderdagavond een uur korter moeten zijn. Dat kan natuurlijk nooit. Goed, dan zullen we het starttijdstip misschien een half uur of 3 kwartier vervroegen. We zullen het zien.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen