Morskieft gaat kinderen opsluiten in escape rooms

Escape room bij Morskieft
Escape room bij Morskieft
Foto: Redactie

Spelenderwijs uit proberen te breken, terwijl een klok gestaag doortikt. Hierom draait het bij de escape rooms voor kinderen, welke Morskieft in Reutum komende week in gebruik zal nemen.

De complete afwerking van de technische installaties en aankleding van de ruimtes is in een afrondende fase, de speciale website met boekingsformulieren staat online, gisteren mochten medewerkers proefdraaien en morgen gaan de jonge winnaars van een actie als eerste gebruikmaken van de nieuwe kinderattractie. “Dan gaat het eindelijk echt beginnen”, zegt Robert Morskieft, van het speeltuinen- en horecacomplex aan de Ootmarsumseweg tussen Fleringen en Reutum, opgewekt. “In ongeveer oktober vorig jaar ontstond het idee hiervoor, nadat ikzelf in aanraking kwam met het concept van escape rooms. Eerder kende ik het ook niet uit eigen hand, maar het leek me direct iets voor hier in het bedrijf. Sindsdien zijn we er dan ook mee verder gegaan om te realiseren.”

Naast 2 ruimtes voor kinderen, met als thema’s Heelal en Survival, komt er binnenkort ook een escape room voor volwassenen. Robert: “We hadden al langer het plan om een soort zaaltje te creëren en te verhuren. Nu is dat hiermee gecombineerd. Het lijkt ons perfect voor verjaardagen, familie-, buurt- en/of vriendenfeestjes. Je zit dus wat apart van de rest, al is de ingang wel gewoon aan de voorkant. Vooral voor groepen met kinderen is het ideaal, want de entree voor de speeltuin zit bij al een boeking voor de escape rooms in. Dan weten ouders dus zeker dat hun kind zich wel vermaakt.”

Concept van de escape room

Deelnemers worden per groepje opgesloten in een ruimte met een bepaald thema. Hierna krijgen ze tijdens het spel cryptische aanwijzingen aangereikt en komen zo stapje voor stapje bij de oplossing, waarna – bij een succesvolle afronding – ze de sleutel vinden om de deur van binnenuit weer te kunnen openen.

Vooraf krijgt iedere deelnemer instructies. De kidsrooms zijn door kinderen van 8 t/m 14 jaar te spelen, waarbij de puzzels en opdracht zo zijn gemaakt dat iedereen ze kan oplossen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen