Hogere opbrengst van collecte Hersenstichting dan vorig jaar

Foto: Hersenstichting

Hersenstichting dankt gevers en vrijwilligers voor hun medewerking aan de jaarlijkse collecte.

Van 30 januari t/m 4 februari 2017 vond in de gemeente Tubbergen een collecte voor de Hersenstichting plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft €6.940,47 opgeleverd. Dit is ruim €750 meer dan vorig jaar.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

De jaarlijkse collecteopbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening.

De collectant gemist? Iedere gift is welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting in Den Haag. Op www.hersenstichting.nl staat meer info over dit goede doel. Hier kunnen ook vrijwillige collectanten en/of organisatoren zich alvast aanmelden voor de collecte van 2018.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen