Politieberichten – Week 14

Een overzicht van de meldingen van de politie, team Tubbergen. Het betreft alleen lokale en korte berichten van afgelopen week.

Een overzicht van de meldingen van de politie, team Tubbergen. Het betreft alleen lokale en korte berichten van afgelopen week.

 

Donderdag 04-04-2013

Werden een behoorlijk aantal huiscontroles verricht i.v.m. de wapenwetgeving. De wapens werden gecontroleerd, evenals de wijze van opbergen enz.

 

Schoorsteenbrandje te Geesteren. Werd door de brandweer vakkundig uitgemaakt.

 

Te Albergen werd bij een bedrijf enkele ruiten in een roldeur vernield.

 

Een aantal personen die zouden collecteren voor het KWF (Koningin Wilhelmina Kankerfonds) werden gecontroleerd. Ze waren leden aan het werven.

 

Door het verkeershandhavingsteam werd een radarsnelheidscontrole uitgevoerd aan de Almeloseweg te Harbrinkhoek, tussen 10.00 uur en 12.30 uur. Het totaal aantal passanten was 614, waarvan er 43 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

 

Vrijdag 05-04-2013

Melding van een brandje te Geesteren. Nabij de velden van STEVO bleek snoeihout te branden. De brandweer heeft het geblust.

 

Melding van een verdachte auto aan de Blankemeerweg te Geesteren. Bij controle bleek alles in orde te zijn.

 

Door de politie werden een behoorlijk aantal huiscontroles verricht ivm de wapenwetgeving. De wapens werden gecontroleerd evenals de wijze van opbergen e.d.

 

Zaterdag 06-04-2013

Wederom een aantal huiscontroles ivm wapenwetgeving.

 

Huiselijk geweld. Een inwoner van de gemeente heeft een tijdelijk huisverbod gekregen. Doel: adequaat opstarten hulpverlening en stoppen geweld. Info: www.huisverbod.nl of www.s-hg.nl voor hulp en informatie.

 

In verband met een mishandeling bij een horecagelegenheid is een persoon aangehouden en ingesloten.

 

Middels internet is er aangifte gedaan van diefstal van een fiets. Betreft een zwarte Gazelle herenfiets, type Chamonix, kleur zwart.

 

Radarsnelheidscontrole op de Jan van Arkelweg te Fleringen tussen 12.45 uur en 15.45 uur, waarbij 53 overtredingen werden geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

 

Zondag 07-04-2013

Eenzijdig ongeval op de Uelserweg te Tubbergen. Een auto reed tegen een lichtmast. De bestuurder is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

 

Maandag 08-04-2013

In de nacht van maandag op dinsdag werd een autobestuurder gecontroleerd op de Hardenbergerweg te Tubbergen. Hij bleek teveel alcohol te hebben genuttigd, zo wees een blaastest uit.

 

Huiscontrole i.v.m. wapenwetgeving.

 

Dinsdag 09-04-2013

Werden verschillende controles gehouden, waaronder laserguncontroles.

 

Woensdag 10-04-2013

Werd de brandweer geassisteerd (beveiliging) bij het reinigen van het wegdek.

 

Werd een bloedende man aangetroffen. Was niet bekend wat er precies was gebeurd. Vermoedelijk onwel geworden. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Melding van een verdachte auto te Tubbergen. Bij controle bleek alles in orde te zijn.