Gefilmde dieven brengen gestolen tuinset persoonlijk terug

Foto: Redactie

Het gajes dat afgelopen maandagavond in enkele tellen een complete tuinset, bestaande uit een tafel en 4 bijpassende stoelen, van het terras van De Oale Kroesch in Fleringen roofde, heeft de spullen inmiddels weer eigenhandig teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. Deze ziet daardoor af van een aangifte bij de politie.

DOK’s had de 2 mannen op beelden staan van de camera’s die bij het horecabedrijf zijn aangebracht en gaf hen tot morgenavond de tijd om de roofwaar retour te brengen. Zichtbaar was dat de spullen op een aanhanger geladen werden, waarna de naar schatting 25-jarige en Nederlands ogende types er snel vandoor gingen.

Een grote fles herfstbok en een welgemeende ‘sorry’. Dat brachten de gappers woensdagavond ook nog mee, naast de eerder geroofde tuinset. Kennelijk was het hen, mede vanwege de media-aandacht, te heet onder de voeten geworden. “Ze waren inderdaad geschrokken van de beelden en de dreiging van politie”, aldus de eigenaren van de Fleringer eet- en drinkgelegenheid. “Ze hebben het zelf weer netjes teruggezet. Wel stoer dat ze zichzelf gemeld hebben. Hadden ze natuurlijk ook anoniem kunnen doen. Het is natuurlijk geen legitimatie voor wat ze gedaan hebben, maar zo zie je maar weer…”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen