Sloopbedrijf Kamphuis voor tienduizenden euro’s gedupeerd

De met zand gevulde dieseltank
De met zand gevulde dieseltank
Foto: Kamphuis Sloopwerken

Het in Reutum gevestigde bedrijf Kamphuis Sloopwerken heeft flinke financiële schade door dieven/vandalen die het op hun spullen voorzien hebben, welke bij een project in Almelo stonden. Onlangs werden daar al 18 zware rijplaten ontvreemd, maar vannacht maakten de ongewenste bezoekers het wel helemaal bont. Zo werden niet alleen koperen kabels en brandstof uit een tank gestolen, ook lieten ze een vervelende ‘verrassing’ achter.

Volgens eigenaar Marcel Kamphuis gebeurt het steeds vaker dat ’s nachts onderdelen en bouwmaterialen gestolen worden, meer dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. “Op zich kun je er weinig aan doen. Wel nemen we maatregelen, zoals goed slotwerk. Ook plaatsen we bijvoorbeeld een kraan boven op de dieseltank, zodat ze daar niet bij kunnen komen. Hoe ze het voor elkaar krijgen, mag Joost weten. Maar toch lukt het hen dat op één of andere manier wel.”

Bij een ander project werden telkenmale de ruiten van een kraan ingegooid, vertelt Kamphuis met duidelijk ingehouden woede. Ook daar werden kabels gestolen, net als ditmaal op een industrieterrein in Almelo. “Zulke zware koperkabels tikt nogal aan, net als die 5 rijplaten van vorige week. Per stuk kosten die iets van €1.200 of €1.300, dus dan kun je nagaan wat voor schadepost dat iedere keer is. Naar schatting gaat het hierbij om ongeveer €25.000 in totaal. Daar kun je van uitgaan, zeker wel.”

“Afgelopen nacht werden kabels gestolen en ook haalden ze weer een dieseltank bijna leeg. Toen ze blijkbaar genoeg hadden, vulden ze de tank met allemaal zand. Dan zakt je de broek wel compleet af”, aldus Kamphuis. “Het is niet zo dat de motor stuk is, maar alles moet gereinigd worden alvorens we het weer kunnen gebruiken. De diesel die er nog in zat, kan natuurlijk weg en zo verder.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen