Weer komborden gestolen in Albergen, gemeente doet aangifte

Foto: Onbekend

Voor de tweede keer zijn in Albergen de komborden, waarmee de dorpsgrens duidelijk wordt aangegeven, gestolen.

Volgens wijkagent Peter Withag gaat het om een schadepost van tenminste €2.000, op te hoesten door de gemeente Tubbergen en daarmee alle belastingbetalers.

Er is inmiddels al aangifte gedaan van de verduistering. De gemeente hoopt dat de borden toch nog ergens weer op zullen duiken. Wie denkt te weten waar ze zijn, wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met Politie Tubbergen, via tel. 0900-8844 of desnoods anoniem via tel. 0800-7000.

Herhaling van eerdere diefstal

Omstreeks 22 februari 2016 werd voor de eerste keer ontdekt dat de naamborden van Albergen, staande aan een onbemande zandweg, gelegen tussen de plaats waar de Van Koersveldweg overgaat in de Zenderseweg en het Kanaal NZ verdwenen c.q. gestolen waren. Het betreft hier 2 plaatsnaamborden welke tegenover elkaar gemonteerd waren. Afhankelijk van welke zijde je de borden nadert wordt hier het begin of eind van de bebouwde kom van Albergen aangegeven.

Omstreeks 15 maart 2016 zijn beide borden door nieuwe vervangen. Deze werden vergrendeld middels zogenaamde antidiefstal-klemmen. Echter, op of omstreeks 4 april 2016 waren wederom beide naamborden verdwenen. Naar schatting kost vervanging van beide borden, inclusief bevestigingsmateriaal en manuren zo’n €1.000 per keer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen