Getuigen gezocht van zinloos uitgaansgeweld tegen fietser

Na een gezellig avondje bij Bays met vrienden en het drinken van een handvol pilsjes fietste de 20-jarige Bjorn de Boer afgelopen zaterdagnacht tussen 03.00 en 04.00 uur in z’n eentje terug naar huis in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Op het fietspad tussen Tubbergen en Langeveen, wellicht ter hoogte van Geesteren, gaat het mis. Hij wilde een groepje van ongeveer 20 jongeren inhalen, dat voor hem fietste. Eén van hen was daar volgens Bjorn niet van gediend en trapte ‘m van de fiets. Björn viel met zijn hoofd op de grond en werd naar eigen zeggen nagetrapt tegen zijn hoofd. Hij verloor daarbij het bewustzijn en was een klein uurtje helemaal van de wereld.

“Ik heb geen idee waarom ze mij van mijn fiets schopten. Ik had oordoppen in met muziek, dus ik heb niet gehoord of ze wat geroepen hebben”, vertelt Bjorn.

‘Geen herinnering meer’

Na een tijdje komt Bjorn bij en belt meteen zijn vriendin. “Zij zei tegen mij dat ik 112 moest bellen, en zo ben ik in het ziekenhuis in Almelo beland.”

Daar worden de verwondingen van Bjorn goed duidelijk. Hij heeft meerdere ribben gekneusd, last van zijn nek en meerdere schrammen in zijn gezicht. Volgens een arts zijn die verwondingen niet alleen van de val. Waarschijnlijk is hij ook nog geschopt of gestompt tegen zijn hoofd.

Aangifte

Er is aangifte gedaan bij de politie. Maar doordat Bjorn zich maar weinig kan herinneren, konden ze weinig voor hem betekenen. Daarom heeft moeder Marjan zelf maar een oproep geplaatst. “Er moeten mensen zijn die iets van de mishandeling hebben gezien. Ik hoop dat ze zich melden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen