Broer van Chris James woedend op ‘valse getuigen’ en politie

Foto: Redactie

De politie neemt de daders van de mishandeling van Chris James (17) in bescherming en wil hem ook dusdanig beïnvloeden dat hij zijn eigen verhaal weer inslikt. Met deze forse beschuldigingen neemt zijn broer Fred compleet afstand van de conclusie dat de aangifte verzonnen is, iets dat de politie vanmorgen nog liet weten.

“Klinkklare bullshit”, zo vat Fred het politiebericht samen. “Het kan toch niet kloppen? Hoe kan iemand die van de fiets gevallen is, alleen verwondingen hebben aan zijn tanden en mond en niks aan zijn handen, ellebogen en knieën? We hebben foto’s van hem waarop niks te zien is van andere wonden. Hoe raar is dat?”

Fred stelt tevens grote vraagtekens bij de manier waarop de politie het onderzoek uitgevoerd heeft. “Waarom heeft de politie James na bijna een maand apart, zonder mijn moeder erbij, verhoord en is daarbij geprobeerd hem ervan te overtuigen dat hij van zijn fiets gevallen is. Dit terwijl James beter weet en dat compleet ontkende. Maar de politie bleef er de hele tijd gewoon op hameren dat hij er zelf schuld aan is.” De politie heeft toen ook Fred via zijn broer op het hart gedrukt niets meer op Facebook te plaatsen, omdat zijn veiligheid hierdoor in gevaar kan komen.

‘Leugens’

De familie zal een advocaat in handen nemen om zodoende een beter onderzoek uit te laten voeren. “Kijk, het plan was om meer getuigen te laten horen dan de politie zelf kennelijk heeft gedaan. Ook mensen die niet direct uit Geesteren zelf komen of daar iets mee te maken hebben. Misschien dat dit helpt. Er gingen zoveel verhalen rond, die niet klopten. Zo zou hij in zijn eigen kots hebben gelegen of coke hebben gebruikt. Wat een grote onzin! Alles om hem in een kwaad daglicht te zetten. We denken dat die Geesterse getuigen 1 verhaal hebben uitgekozen om te gaan vertellen aan de politie, om zo elkaar de hand boven het hoofd te kunnen houden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen