Jeugd neemt sportieve leiding bij VKC’03 over

Foto:

Na enkele jaren zonder kampioenschappen hebben de jeugdteams van VKC’03 eindelijk de weg naar boven weten te vinden. Waar ze in de afgelopen seizoenen de aansluiting met de subtop vrijwel altijd misten, presteren beide teams nu uitmuntend. Hoog tijd om eens te informeren bij de eindverantwoordelijken van deze talentenpoule.

Het is een mooi gegeven voor de toekomst om te mogen zien dat het jongste team van de club op dit moment het best presteert van iedereen. Niet alleen hebben ze tot nu toe alle wedstrijden winnend afgesloten, eveneens hebben ze een ronduit fantastisch doelsaldo weten op te bouwen in die paar wedstrijden. Ze staan dan ook fier aan de leiding in de competitie. Coaches Sabine Olsman en Marly Stopel beamen deze prestaties. “Het is echt een team, en hebben veel voor elkaar over. Zowel binnen als buiten het veld is de chemie zichtbaar. Veel jeugdspelers kunnen wel eens de neiging hebben zelfzuchtigheid uit te stralen, maar dat is in dit team niet zichtbaar. Mooie aanvallen waarin veel samengespeeld wordt is niet alleen belangrijk voor de onderlinge relatie in het team, ook als toeschouwer kom je hier aan je trekken.” Sanne Paus, die als coach van het Gemengd onder de 15 fungeert, sluit zich hierbij aan. “De onderlinge sfeer binnen het team is erg goed, ze zijn nu al enkele jaren bij elkaar en je ziet het team groeien.” Eveneens wordt er sinds het huidige seizoen door Paus geoefend met bepaalde aanvalstactieken die bij de senioren worden uitgevoerd. Wanneer dit nu al geïntegreerd wordt, is het prettig dat wanneer ze de overstap gaan maken naar de senioren bepaalde oefeningen niet bij te hoeven worden geleerd.
Deze 2 jeugdteams bezetten op dit moment de 1e én 2e plaats in de onderlinge tussenstand van VKC’03. Met dit gegeven kan de vereniging met goede en frisse moed naar de toekomst uitkijken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen