Dynamo Meisjes C1 ongeslagen kampioen

Ongeslagen winterkampioen worden was niet het doel op zich. Promoveren naar de Topklasse wel. Afgelopen weekend werd beide werkelijkheid.

Na vorig seizoen is er weer een nieuwe formatie opgezet met talentvolle speelsters. Er is gekozen voor een mooie mix van 3 CMV-speelsters, 3 eerstejaars speelsters en 3 tweedejaars speelsters die allemaal erg leergierig zijn en het maximale uit zichzelf willen halen.
Bij de start van de competitie werden we direct getest door een tegenstander van formaat, Krekkers MC1. Deze belangrijke eerste wedstrijd konden de meiden direct laten zien wat ze waard zijn dit seizoen. De hele wedstrijd werd er zeer geconcentreerd gespeeld en de volle winst werd binnen gehaald, 4-0. Gaande weg het seizoen begon zich de ranglijst af te tekenen. Devoko en Tornado bleven in het kielzog van de meiden van Dynamo MC1. Toch was het ook Dynamo die in de uitwedstrijd in Geesteren de punten mee konden nemen. Weliswaar werd een puntje afgesnoept door Tornado, maar de overwinning die werd gerealiseerd door de meiden, zij die telkens terugkomend van een achterstand, toonden zeer veel veerkracht.
Dé wedstrijd in deze helft van het seizoen bleek een kraker van jewelste. Dynamo MC1 tegen DeVoKo MC1, een thriller die zijn weerga niet kende. Dynamo MC1 begon zeer voortvarend. De 1e set werd binnen gesleept met 28-26 en de 2e set werd het 27-25. Een 2-0 voorsprong in sets zag er zeer goed uit om een overwinning binnen te slepen. Maar DeVoKo gaf zich niet gewonnen en knokte zich zeer knap terug en won de 3e set met 15-25. Nu moest het Dynamo-team laten zien waar ze voor staan en stonden zeer goed te volleyballen in de 4e set. Tot het einde van de set bleven de teams in evenwicht. De spanning was te snijden en de vele toeschouwers, moedigden beide teams luidkeels aan. Toch was het ook nu, DeVoKo die aan het langste eind trok. Met 23-25 als setstand werd het 2-2 en daarmee was de 5e set een feit. Het is zeer lastig om dan de opgelopen spanning in de hand te houden maar coach Ruben Vreeling en begeleider Rudy Bekhuis hadden het volle vertrouwen in dit super team. De meiden gingen de 5e set vol vertrouwen tegemoet en pakte direct een voorsprong van 7 punten. Toch kwam DeVoKo langzaam weer terug tot 13-13. Spanning ten top, wie heeft de zenuwen het beste onder controle, het was Dynamo MC1 die het minieme verschil kon waarmaken, 17-15 was de setstand en daarmee een 3-2 winst op de nummer 2. Wat een fantastische wedstrijd hebben de meiden laten zien, die maar liefst bijna 3 uur heeft geduurd.
Tot kampioenen gekroond
Tenslotte de kampioenswedstrijd in Raalte tegen Salvora MC1, op papier geen tegenstander die het de Tubbergse meiden moeilijk zou maken. Toch heeft deze wedstrijd weer andere perikelen die naar boven komen. Kampioensspanning noemen we het dan maar, want er werden veel schoonheidsfoutjes gemaakt. Toch wist Dynamo er een degelijke overwinning uit te slepen. Hiermee was het kampioensfeest een feit. Ouders en sponsor EKU verrasten de meiden met cadeau’s, waarna de jeugdcommissie van Dynamo de meiden in Tubbergen onthaalde, feliciteerden en allen een rode roos gaven. Nu de meiden bijna 5 maanden samen hebben gewerkt, is er een hecht team gevormd waarbij saamhorigheid en plezier in het spelletje één van de belangrijkste ingrediënten zijn voor deze teamprestatie.
Het team bestaat uit: Silke Elfrink, Jette Kuipers, Anouk Tijink, Sophie van Benthem, Wies Bekhuis, Marije Veldhuis, Carlijn van Benthem, Heleen Timmerman en Danique Lubberman. Een terechte winterkampioen die ongeslagen promoveert naar de Topklasse!