Tornado trots op ongeslagen talententeam

Foto:

Ongeslagen winterkampioen worden was voor het hoogste jeugdteam van Tornado Geesteren geen doel op zich. Promoveren naar de Topklasse was dat daarentegen wel. Afgelopen weekend werd beide een werkelijkheid voor de jonge meiden.

Tornado A1 is het beloftenteam van de vereniging, waar optimaal vorm gegeven wordt aan ontwikkeling van talent. De kernpunten voor talentontwikkeling zijn: plezier in het spel, veel wedstrijdervaring opdoen, voldoende uitdaging, leren van ervaren speelsters, deskundige training, zowel op fysiek als mentaal gebied en aanleren van tactisch spelinzicht en vaste spelpatronen.
In sporthal de Zomp in Enter was er sprake van eenrichtingsverkeer Tornado A1 liet er geen twijfel over bestaan wie de bovenliggende partij was deze middag. Setstanden waren 12-25, 13-25, 11-25 en 11-25. De meiden hebben een totaal van 46 punten gehaald uit 11 wedstrijden. Dit waren 3 punten meer dan de nummer 2 uit de hoofdklasse, Devoko uit Denekamp.
Op het veld en op de tribune waren het de Geesterenaren die het scepter zwaaiden. Trotse ouders zagen dat het harde werken van de meiden werd beloond. Tornado A1 won de wedstrijd met 4-0 en mag zo een terechte kampioen worden genoemd, want het is al 11 wedstrijden op rij een ongeslagen ’team om trots op te zijn’. Daarmee is ook promotie naar de Topklasse een feit.
Het team bestaat uit: Silke Leus, Suzan van Nieuwland, Merel Klein Haarhuis, Lisan Hutten, Manon Janssen, Milou Paus, Birke Kuipers, Danique Hutten, Loes Kuipers, Marell Maathuis, Marlou Krone en Eline Meijer.
ma1-ouders
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen